avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatie prinsa in cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatie prinsa in cadastru

Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: vreau sa fac cadastru pe un teren care este in coproprietate cu niste rude. Acestea au ridicat o mini cabana fara autorizatie. La intocmirea documentatiei de catre inginerul de cadastru acestia au observat ca cabana nu este trecuta(pe buna dreptate intrucat nu este in planul de amplasament) desi a fost masurata, moment in care au blocat depunerea documentatiei. Inginerul de cadastru mi-a spus ca el poate prinde cladirea, dar dosarul va fi respins si cel care a construit-o va trebui sa plateasca o amenda de12 mil lei vechi pe camera si sa obtina si autorizatie de constructie.
Rudele cauta in acest moment o solutie de a trece cabana in cadastru, eventual fara plata de amenzi, penalizari, etc(au venit cu o idee ca daca declara cu martori ca pe locul cabanei a existat, o data, o alta cladire, pe care au renovat-o ulterior aceasta poate fi prinsa in cadastru). Au sanse sa gaseasca o solutie ? pentru ca nu sunt incantat de aceasta amanare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:18, 15 Octombrie 2009
buna ziua!
cea mai simpla metoda este sa platesca amenda pentru a se pune in legalitate.
gasiti o modalitate sa impartiti amenda, sau cel mai simplu sa demolati cabana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa fara autorizatie constructie cryssy cryssy Bunaseara! As dori sa imi cumpar un teren cu o casa veche care are toate actele(cadastru si intabulare).Problema este ca pe acel teren se afla o constructie ... (vezi toată discuția)
Demolare magazie si constructie pe acela-si loc un pic extinsa victoorpol victoorpol In cursul anului 2010 am inceput procedurile legale pentru a face o extindere la casa, ce au durat pana in anul 2012 si nu s-au solutionat, am tot fost amanat, ... (vezi toată discuția)
Casa veche netrecuta in acte la donatie si succesiune GabrielIulian GabrielIulian Va rog sa ne ajutati cu cateva lamuriri legate de urmatoarea situatie (intrebarile apar la final): Un teren a fost cumparat de unchiul U.S. impreuna cu ... (vezi toată discuția)