Controlorul v-a vazut cand ati incercat sa validati cardul? Sau v-a spus ca trebuia sa "apasati" pe card doar pentru "informare si viitor"?
validarea cardului de călătorie:
In momentul validării, cardul trebuie ţinut timp de 2-3 secunde la o distanţă de 1-2 cm de zona centrala a validatorului - marcata cu un disc negru - pentru a se derula toate informaţiile introduse pe card.
Validarea corectă este confirmată de un semnal sonor scurt, aprinderea ledului verde şi mesajul "Călătorie plăcută!" afişat pe display-ul validatorului.
[ link extern ]
Opinia mea este ca ati putea sa il chemati in instanta pe controlor sa confirme daca v-a indicat ca trebuie "apasat" cardul, in mod normal cardul se apropie de aparat, nu se apasa. Iar daca a piuit inseamna ca s-a validat.
Daca este aglomerat se intelege ca te poti afla intr-o pozitie incomoda si nu fata in fata cu aparatul sa poti vizualiza becul si mesajul de pe display, uneori se intampla sa soliciti ajutor unui calator sa ti-l valideze.
Controlorul v-a scanat cardul cu aparatul lor, nu am idee daca salveaza ceva in el, dar ati fost sanctionata si ati primit un card de calatorie valabil pe o zi cu o serie. Controlorul trebuie sa justifice incasarea banilor si eliberarea cardului de 50 lei.
In cazul in care nu ati aruncat cardul de 50 lei puteti face o plangere in instanta in termen de 15 zile de la aplicarea amenzii si sa solicitati transformarea amenzii in avertisment.
Avand 18 calatorii pe cardul personal, proba cu martori (controlorul), părerea mea este că aveti sanse in instanta.