avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ratb
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ratb

Ce se pote face in cazul meu..azi aveam programare la spital Elias la ora 7 30,la ora 07 am luat tranvaiul fiind fff aglumerat la a doua usa am urcat pe partea stanga am ramas pe scara si am asteptat urmatoarea statie Crangasi sa pot valida sperand sa avansez si sa pot valida cardul,asa am si facut la urmatoarea statie tranvaiul sa mai eliberat si am avansat pana la urmatoarea usa pe stanga, a treiausa, am validat cardul sa auzit un piuit ,am vrut sa bag cardul in portofel si d.nul controlor imi cere cardul...il aveti invalid trebuia sa apasati pe el,vad ca aveti 18 calatori dar nu ati perforat cand ati urcat.Am incercat sa.i explic cum sa intamplat dar in zadar am platit pe loc 50 lei nu aveam timp sa stau dupa pv.pierdeam internarea ce mai pot face eu acum?
Cel mai recent răspuns: A.B.B. , utilizator 09:07, 6 Februarie 2019
cyan a scris:

ion aurel a scris:
Parerea mea este ca o contestaie nu merita efortul, chiar daca ati avea castig de cauza.

Daca considerati ca nu merita efortul de ce nu ii dati dvs 50 lei @Magdalenei 076?
Sanse exista, decizia este a judecatorului.
Atata timp cat avea 18 calatorii pe card nu exista motive logice pentru care sa nu fi validat cardul.

@ion aurel, dvs daca ati avea un card cu 18 calatorii, ati valida sau nu cardul?

Este doar o opinie/parere ca nu merita efortul. Magdalena076, citind mai multe raspunsuri, isi formuleaza decizia pe care o va lua, tinand sau nu seama de sfaturile primite. De ce cred eu ca nu merita:
- nu este cert castigul de cauza pe motive de fond, ar putea fi cert daca PV nu indeplineste toate conditiile de forma cerute de lege (mentiunile obligatorii din PV - nume, loc etc.);
- sunt necesare minim 2 drumuri la judecatorie, plus formularea plangerii contraventionale, alte drumuri pentru recuperarea banilor in caz de castig, deci se pierde ceva timp;
- se plateste 20 lei taxa judiciara de timbru (OUG nr. 80/2013 art. 19).
Pe considerentele de mai sus ma bazez cand imi exprin opinia ca nu merita efortul. Binenteles ca fiecare isi apreciaza altfel atat timpul cat si banii si poate proceda in consecinta.

Cu privire la intrebarea daca as valida avand 18 calatorii? As valida insa asta nu este o dovada, as putea si sa ma gandesc sa-mi economisesc calatoriile ca merg doar 2 statii...
1. Nu s-a intocmit proces verbal, s-a eliberat card in valoare de 50 lei valabil o zi
2. Este necesar un drum pentru depunerea plangerii si altul pentru depunerea raspunsului la intampinare. Se poate solicita judecarea in lipsa.
3. Pentru recuperarea banilor se face un drum, nu mai multe multe

Timpul. Timpul nu este niciodata pierdut, timpul se poate pierde si aiurea.
1 leu daca iese in castig se poate considera ca si-a castigat dreptatea.
Pe considerentul ca se economisesc calatoriile daca se circula 1-2 statii nu ar mai valida nimeni nimic si ar da RATB-ul faliment instant.
Ideea este ca cel in cauza este cel care trebuie sa ia decizia daca "se merita" sau nu, ttrebuie sa i se prezinte optiune si el decide, nu trebuie sa i sa spuna "nu merita". Decizia asta o putea lua si fara sa mai intrebe pe forum, trecea problema la "pierderi" si cu asta basta!
Buna ziua,

In 6 februarie am primit si eu o amenda de 50RON, cu eliberarea unui card de Suprataxa cu aceeasi valoare.
Situatia este usor complicata, deja sesizata la STB din 8 ianuarie 2019 - abonament incarcat online, reincarcare ne-ajunsa la validatoare - desi in contul online si pe cardul cu care s-a platit tranzactia exista. Primul raspuns STB - 28 ianuarie, s-au solicitat din nou aceleasi documente pe care le trimisesem initial. Le-am furnizat si nu am primit niciun raspuns pana la data amenzii. Agentul din teren a considerat ca trebuie sa continui sa platesc abonamente, chiar daca cei 50 RON platiti si nefolositi au disparut fara urma, ca imi va da STB banii...la un moment dat. Ceea ce mie mi se pare inadmisibil.
Trebuia sa ajung la munca asadar am platit, dar acum gandindu-ma poate era mai bine sa-i cer intocmirea unui proces verbal pe care apoi sa-l pot contesta.

Am facut o reclamatie scrisa pe formularul de reclamatii de pe site-ul STB, si am trimis o noua cerere de actualizare a statutului reclamatiei initiale.

Care ar fi optiunile mele mai departe?
Nu suma este importanta neaparat - cei 100RON - cat problemele pe care scoate la iveala in muntele de birocratie STB.

Multumesc,
Andreea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie ratb intocmit abuziv danap10 danap10 Daca in decurs de 2-3 luni mi s-a intocmit proces verbal de contraventie de catre controlorii RATB pentru ca de 2 ori nu am observat din cauza caldurii ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ratb - alimentare online alexbodr84 alexbodr84 Buna ziua, Pot sa contest o amenda RATB in urmatoarea situatie penibila? Deoarece am avut nevoie sa ajung luni dimineata intr-o anumita zona din bucuresti ... (vezi toată discuția)
Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)