avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala ?

In urma unui accident masina a suferit o avarieire serioasa a lonjeroanelor, acestea fiind parte importanta a structurii de rezistenta a autovehiculului. Pot solicita dauna totala dat fiind ca repararea acesteia este posibila dar dupa reparatie vehiculul nu mai prezinta siguranta pentru circulatia pe drumurile publice ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 20:05, 13 Ianuarie 2018
Daca vorbiti de asigurare RCA, dauna totala(majora) este definita ca situatia in care contravaloarea reparatiilor depaseste valoarea de piata a auto de la data producerii evenimentului rutier. Nu solicitati dvs. acest tip de dauna! In urma depunerii cererii de despagubire, printr-o oferta justificata cu modalitatea de calcul (asa este normal si legal) societatea de asigurare avand la indemana sisteme specializate pt.a va calcula valoarea de piata si avariile, va spune daca este dauna totala sau nu. Dvs. puteti sa nu fiti deacord cu modalitatea de calcul si cu incadrarea daunei. Aveti posibilitatea solutionarii litigiului ori pe cale amiabila(prin schimb de mail-uri concrete!), ori prin Instanta, cu penalitatile de rigoare in ambele cazuri.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat
Este vorba despre CASCO. Doresc sa cunosc in ce conditii se acorda dauna totala, una ar fi aceea ca devizul reparatiilor sa depaseasca 80% din valoarea asigurata, in cazul Groupama, dar sunt curios daca exista si conditia cand dupa reparatie vehiculul nu mai prezinta siguranta pentru circulatia pe drumurile publice, cum este cazul deformarea lonjeroanelor in urma accidentului, acestea fiind parte esentiala din structura de rezistenta si siguranta a autovehiculului. Acestea odata deformate si apoi indreptate (reparate) nu-si mai mentin rezistenta anterioara datorita indreptarii lor elastice (la rece). Exista in legislatie vreo prevedere in sensul asta ?
In situatia in care vorbim despre Casco, sa cititi dvs. Contractul cu societatea de asigurari. Nu exista o asememea prevedere, dar in majoritatea cazurilor se inlocuiesc lonjeroanele. Manualul producatorului asa prevede in astfel de situatii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testare rar după reparații auto stivuitoare stivuitoare Autovehiculele care au avarii în urma accidentelor la sistemul de siguranta, directie, frânare, suspensie, sau orice avarie care poate pune în pericol ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco dupa dauna totala care s-a reparat in service-ul autorizat. Marius-Nicolae Marius-Nicolae Am avut un accident cu masina mea noua mazda3, pe care asiguratorul Groupama fara probleme, a finantat reparatia in service-ul autorizat mazda. Pana aici ... (vezi toată discuția)