avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Testare RAR după reparații auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Testare RAR după reparații auto

Autovehiculele care au avarii în urma accidentelor la sistemul de siguranta, directie, frânare, suspensie, sau orice avarie care poate pune în pericol siguranța pe drumurile publice la repunerea în circulație a autovehiculului avariat nu credeti ca ar fi necesară dovadă reparație într-un service autorizat RAR? După reparație sa se elibereze un document care să dovedească testarea si autovehiculului reparat. Nu considerati ca pot fi masini reparată și dovadă reparație se va face cu o factura de la o firma cu obiect de activitate COFETARIE
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:41, 29 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o idee bună. Părerea mea este ca oricărui autovehicul care în urma accidentului prezintă avarii la sistemele care concură la siguranța circulației și la poluarea mediului să i se retragă valabilitatea ITP-ului, iar după efectuarea reparației compartimentul de la RAR care se ocupă de omologarea individuală a vehiculelor(sau ceva similar- nu mai cunosc organizarea RAR-ului) să efectueze o verificare amănunțită a sistemelor autovehiculului și, în caz că autovehiculul reparat nu prezintă pericol pentru circulația rutieră să i se acorde drept de circulație.
Desigur această problemă este complexă, iar elaborarea metodologiei de lucru trebuie elaborată de o comisie multidisciplinară
ing. Ioan Ciobanu
Firmele de asigurari lucreaza numai cu service-uri autorizate care efectueaza verificarile necesare, emit factura, cu deviz de lucrari si dau garantii. Decontarea lucrarilor la service se face numai dupa verificarea devizului, altfel nu se continua asigurarea RCA/ CASCO.
In conditiile in care conducatorii auto efectueaza reparatii la atelierul din coltul strazii, neautorizat, responsabilitatea le revine in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto buzdu buzdu Saptamana trecuta am stat de vorba cu un domn ( organ de polizie) care imi spunea ca, chiar si in cauzul unui accicent din care rezulta moartea unei persoane, ... (vezi toată discuția)
Care este termenul limita de lege in care trebuie sa imi repar avariile auto? Dntz_dntza Dntz_dntza Am o problema: azi m-a oprit o domnisoara de la politia rutiera si mi-a cerut actele la control printre care si autorizatia de reparatie pentru bara de pe fata ... (vezi toată discuția)
Dauna totala ? Poppy Poppy In urma unui accident masina a suferit o avarieire serioasa a lonjeroanelor, acestea fiind parte importanta a structurii de rezistenta a autovehiculului. Pot ... (vezi toată discuția)