avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Kinetoterapeut proces medical
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Kinetoterapeut proces medical

Buna ziua. Va cer ajutorul in următoarea situație. La cabinetul medical s.a prezentat un pacient. A fost examinat de medic si trimis către kineto cu recomandarea de efectuare a unor proceduri pe spate. După 3 zile de la aceste proceduri , pacientul a revenit spunând ca in urma acestor proceduri i s.a rupt șurubul de la proteza de sold si ca nu se mai poate deplasa. Menționez ca acele proceduri nu aveau cum sa producă acest efect, iar daca l.ar fi produs , pacientul nu putea pleca pe picioare din cabinet. A venit cerând bani pentru operația ce urma sa i se efectueze din cauza șurubului rupt. Kineto a fost la spitalul unde pacientul urma sa fie operat, a discutat cu chirurgul iar acesta ia comunicat ca pacientul este unul problema, ca nu este prima intervenție din cauza nerespectării programului de recuperare post operator si ca el nu.l mai operează. După o perioada pacientul a fost operat si l.a sunat pe kineto din spital spunându.i ca n.are bani sa dea la asistente si pt consumabile si i.a spus sa.l ajute. Kineto a fost in spital, i.a dat 500 lei pt aceste lucruri si a discutat cu medicul de costul protezei. După externare pacientul i.a cerut kinetoterapeutului 10000 lei , bani care ar fi însemnat salariul lui pe perioada concediului medical. Kineto a refuzat iar pacientul s.a dus si a facut plângere la poliție. Cum trebuie sa procedeze kinetoterapeutul in continuare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:18, 10 Ianuarie 2018
Eventual sa va angajati un av specializat in drept penal pt a va reprezenta pe parcursul anchetei.
Sa solicite politiei efectuarea unei expertize medicale-kinetoterapeutice care sa se pronunte asupra conditiilor in care s-ar fi putut rupe proteza respectiva si daca ruperea putea fi produsa in timpul efectuarii exercitiilor kineto.
Din cate înțeleg plângerea la poliție inseamna plângere penală, conform căreia kinetoterapeutul este considerat infractor, adică vătămare corporală. Atunci reclamantul nu trebuie sa dovedească acest lucru printr.o expertiza medicală? Nu el trebuie sa ceara expertiza?
Nu este obligatoriu sa fie vorba de o plangere penala. Expertiza poate fi ceruta de reclamant sau de reclamat daca aceasta nu este solicitata de politistul caruia i s-a repartizat sesizarea spre rezolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal - suspect fara sa fi facut ceva fanipopa fanipopa Buna dimineata! Tatal meu, in varsta de 64 de ani, a primit citatie ca suspect intr.un caz penal la politie. Situatia este asa: in vara, pe cand statea cu ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere indemnizatie de handicap si pensie de invaliditate cezarviorel cezarviorel Buna ziua,ma numesc ivancescu viorel din jud Botosani com. Ungureni ,am 48 de ani si am urmatoarele probleme , avind probleme cu piciorul drept am fost operat ... (vezi toată discuția)