avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz penal - suspect fara sa fi facut ceva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz penal - suspect fara sa fi facut ceva

Buna dimineata! Tatal meu, in varsta de 64 de ani, a primit citatie ca suspect intr.un caz penal la politie. Situatia este asa: in vara, pe cand statea cu vecinii de pe strada s.a nascut, unul dintre acestia, in stare de ebrietate, i.a adresat tatalui meu numeroase injurii. Tata nu l.a rugat decat sa nu.l mai injure. Respectivul a cazut cumva si apoi a plecat acasa. Sunt martori care sustin acest fapt si ca tata nu l.a atins pe cel despre care vorbesc. A doua zi, acesta a fost dus
cu ambulanta la spital. El suferea deja de o boala locomotorie, mergand schiop de ani buni.
Familia acestuia a venit la parintii mei cerand bani pt spitaluzare. Parintii mei, au incercat sa le explice ca nu a fost nici macar impins cel in cauza, dar ca ii vor ajuta cu ceva banuti, dar cu martori si proces verbal.
Acest fapt i.a infuriat si au mers la politie. Au fost chemati martori, si dupa ce a dat declaratie, politistul i.a zis tatei ca nu e cazul sa se ingrijoreze.
Ieri, a venit politistul si i.a adus tatalui meu citatia din care am aflat ca este suspect intr.un caz penal.

Ce este de facut? Nici nu am avut timp sa cautam un avocat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 10 Martie 2017
Să caute să se împace cumva, chiar dacă spuneți că nu l-a atins pe om, nu este exclus ca tatăl să ajungă la vreun proces penal. Este important să fie retrasă plângerea în timp util. Cred că există căi pentru a-i convinge să își retragă plângerea.
Am mers si eu la politie astazi, am inteles ca trebuie sa fac cerere pentru a vedea dosarul, la procuror. Asta inseamna ca se face deja cercetarea penala.
Care sunt caile de impacare? M
Daca si martorii sustin ceea ce spune tatal dvs, se va dispune clasarea.
Daca situatia de fapt este cea prezentata de dvs, este curios cum de s-a efectuat in continuare UP si impotriva tatalui dvs, sa nu fie alte probe la dosar de care sa nu stiti.
Nu am vazut dosarul. In vara si martorii au sustinut cele relatate de mine. I s.a spus tatalui meu ca totul s.a terminat. Si, iata, ca nu este. Cred ca au facut rost de certificat medical care sa ajute la deschiderea cercetarii. Si, din nou, tata nu l-a atins. El a ajuns la spital la cel putin 24 de ore dupa 'eveniment'. Am inteles ca persoana respectiva era batuta in mod frecvent de fiul sau. Oare....daca ar fi fost cazatura provocatoare de leziuni, nu trebuia sa cheme ambulanta pe moment?

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternității fără adn Laviniaa Laviniaa Judecătoarea este reținută în a stabili paternitatea pe baza probelor testimoniale iar pârâtul este plecat din țară și nu vrea să facă ADN.ul. Nu ... (vezi toată discuția)
Clasare LarisaBuse LarisaBuse Buna ziua! As fi recunoscatoare daca m.ati ajuta cu un raspuns. In urma unui proces, am primit o instiintare, ca organul de politie al localitatii propune ... (vezi toată discuția)
Consum droguri de risc DerzelasDacul DerzelasDacul Bună ziua. In 2016 am fost citat intr.un dosar ca și martor. Am recunoscut consumul a 1.0 grame de cannabis și procurarea să cu titlu gratuit - deținere ... (vezi toată discuția)