avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum droguri de risc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum droguri de risc

Bună ziua.
In 2016 am fost citat intr.un dosar ca și martor. Am recunoscut consumul a 1.0 grame de cannabis și procurarea să cu titlu gratuit - deținere pentru consum propriu. Fizic nu am fost acostat de poliție la momentul respectiv, nu mi s.au luat probe de sânge/probe din substanța respectivă iar faptul s.a petrecut in 2015.
După acea declarație mi s.a spus că nu ar trebui sa îmi fac griji în privința cazierului (procurorul mi.a zis). Ulterior după un an în 2017 am fost chemat pentru a da declarații ca și suspect, am intrat în camera, am vorbit cu procurorul și acesta a zis că cea mai simpla metoda de a rezolva este declarația de recunoaștere a vinovăției și am fost de acord, acesta spunandu.mi că o pot face oricând, i.am dat numărul meu de telefon pentru că mi l.a cerut și am zis că poate mă suna. Am stabilit cu dumnealui să vin la DIICOT săptămână următoare (aproximativ septembrie 2017), eu am venit în ziua stabilită însă dumnealui era în concediu. Am vorbit cu un alt procuror pentru a mă ajuta sa întocmesc declarația de recunoaștere, am făcut.o și am dus.o intr.o camera unde a zis el.

Problema este următoarea. Nu am mai primit nicio informație în legătură cu starea mea de inculpat, nicio citație, nicio amenda sau condamnare nici prin posta dar nici prin telefon.. Nu pot găsi dosarul in portalul juridic disponibil și nu știu la ce să mă aștept. Menționez că în dosar erau citate mai multe persoane și era canalizat pe un anume individ care distribuia substanțele in cauză.

Cum pot afla un rezultat? De ce nu mi.a fost aprobată declarația de recunoaștere a vinovăției?

Țin să menționez că doar am consumat cannabis, fara a avea alte tangențe. Nu am mai avut probleme cu legea.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
DerzelasDacul, utilizator
Cel mai recent răspuns: DerzelasDacul , utilizator 23:18, 10 Decembrie 2018
Cred ca ar trebui sa incercati sa angajati un avocat care sa consulte dosarul si sa va indrume referitor la cea mai buna cale legala de urmat. Daca situatia de fapt este cea prezentata de dvs, este posibil sa va grabiti cu incheierea acordului. Nu va trimite nimeni in judecata doar pe declaratia dvs.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Acordul a fost deja depus dar nu am primit niciun răspuns.
Cred că am uitat să menționez că în perioada respectivă eram student și totul s.a întâmplat într.un cămin monitorizat cu camere, de unde probabil m.au văzut cum am bătut la ușă..
La ce pedeapsă să mă aștept? Este foarte stresanta situația pentru că nu știu ce se întâmplă.

Mulțumesc!
Probabil ati depus cerere initiere acord.
Ar trebui sa aveti calitatea de inculpat pentru incheierea acordului...
Am înțeles... Mulțumesc pentru răspunsuri
Angajati avocat ca sa scăpați fără cazier.
Dacă ati avut avocat probabil ca nu se pricepe.la.asa ceva.Trebuie ca noul avocat sa vada exact despre ce este vorba ca deja ati actionat aiurea.
În ce oras este cazul?
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ordonanta renuntare la urmarirea penala inaki inaki va rog frumos imi poate explica cineva ce inseamna ordonanta la data de 27 04 2014 s-a inceput inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de furt simplu ... (vezi toată discuția)
Prins de politie cu aprox. 2.3 g cannabis. urmari? florynell19 florynell19 De curand am fost prins de politia capitalei cu o cantitate de 2.3. S-a intamplat in felul urmator: eram in masina cu prietenul meu, ei au aparut in spatele ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)