avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie imobiliara

Buna seara! As avea o mare nelamurire...eu de mica am crescut cu bunicii din partea mamei mele. Cand bunicul meu a murit s-a facut un certificat de mostenitor ca sa se imparta masa succesorala. Partea lui bunicu din apartament a fost imparita astfel: bunicii mele cota 2/8 din intreaga masa succesorala, unchiului meu (fiul lor), 2/8 din intreaga masa succesorala, mamei mele (fiicei lor) 2/8 din intreaga masa succesorala, respectiv verisoarelor mele (pentru ca matusa mea a decedat, matusa care a fost fiica bunicilor mei) 1/8 din intreaga masa succesorala, fiecareia in parte.

Actul a fost facut, dar banii nu s-au impartit atunci, deoarece bunica inca trai. Acest act a fost incheiat in anul 2011. In 2014, bunica a decis ca partea ei din apartament sa mi o lase mie printr-un contract de donatie imobiliara. La fel a procedat si mama mea, partea ei pe care a primit-o prin succesiunea realizata dupa moartea bunicului mi-a donat-o mie, tot prin acelasi contract. Am fost toate trei la un notar si s-a realizat contractul.

Acum, intrebarea mea este urmatoarea: cat timp bunica mea traieste, unchiul si nepoatele ei, care au o parte din acest apartament, in urma realizarii succesiunii dupa bunicul meu, pot sa ne dea in judecata? Si au cauza de castig?

Dupa moartea bunicii stiu ca din punct de vedere legal pot sa ma dea in judecata, in cazul in care nu ne intelegem, dar as vrea sa stiu cum se procedeaza, care e procedura.
Sunt constienta de faptul ca eu trebuie sa le dau lor o anumita suma de bani, lucru ce o sa se intample la un moment dat, insa avand in vedere faptul ca nu suntem in relatii foarte bune, sunt curioasa daca atat timp cat bunica e in viata, ei ne pot da in judecata.

Si dupa moartea bunicii cum se va proceda...din punct de vedere legal...daca ele ma dau in judecata pentru ca vor banii de pe succesiune...am un termen limita in care pot sa le dau banii sau cum se procedeaza? As avea mare nevoie de niste raspunsuri...ca sa stiu la ce sa ma astept....

Va multumesc anticipat!!

Alte discuții în legătură

Doresc sa rezolv problema succesiunii mamei mele! livache24 livache24 Mamei mele i-a murit tatal in 2001 ,in consecinta a ramas mama ei adica bunica mea ,vaduva . Bunica are doi copii : mama mea si unchiul meu (frate-sau) . In ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune, mostenire ovidiu82tm ovidiu82tm este vorba despre o mostenire.bunica si bunicu au decedat demult,au avut doi copii ,unul a fost tata care a decedat si el, noi suntem 6 frati din care unu ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)