avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Oferirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Oferirea pensiei alimentare

Buna ziua. Am trăit 8 ani cu un bărbat, in urma relației avem 3 copii(8,6 respectiv 3 ani)... De 1 an jumătate suntem despărțiți, nu am fost căsătoriți legitim, el e plecat în Anglia de anul trecut din februarie si nu prea i-a pasat de copii, a trimis doar câteva dulciuri si la începutul anului școlar 500 lei... Si acestea nu mi le-a trimis mie ci printr-o sora de a lui. As vrea sa plătească pensia alimentara dar nu știu exact cum sa procedez pentru aceasta. Mi-ar prinde foarte bine daca mi-ati da un sfat... Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: GabiBurduja , utilizator 21:33, 9 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Tatal a recunoscut copiii in sensul ca este trecut ca tata in certificatele lor de nastere?
Daca da atunci va trebui sa-l actionati in instanta pentru stabilirea unei pensii de intretinere.
Incercati sa aflati UNDE in Anglia lucreaza.
Da, copiii sunt pe numele lui toti 3...din câte știu lucrează la o spălătorie auto
Pai daca stiti locul atunci solicitati ca instanta sa formuleze o adresa catre respectiva institutie sa comunice venitul si astfel sa i se fixeze pensia datorata minorilor.
depuneti copii de pe certificatele de nastere ale minorilor, cererea si sentinta prin care s-a stabilit domiciliul lor la dumneavoastra.
Daca nu exista aceasta sentinta atunci solicitati si asta ca un capat de cerere distinct.
Totul in 3 exemplare.
Va mulțumesc foarte frumos pentru aceste răspunsuri. Pana în prezent nu am acționat deloc in instanta! O seara frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor Sacha I. Sacha I. Buna ziua.Poate ma puteti ajuta cu pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a-l actiona pe tatal copilului(minor-13 ani) in judecata pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa îl pun pe fostul partener sa plătească pensia alimentara? Eke7 Eke7 Bună seara! Anul trecut am finalizat procesul de divorț cu 3 copiii pe care ii am în custodie. Întrebarea mea este cum as putea sa îl fac sa plătească ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lulu82 lulu82 buna seara!am o problema si poate reusiti sa ma ajutati dandu mi cateva sfaturi.anul trecut am facut o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare,pentru ... (vezi toată discuția)