O persoana are 2 CIM la 2 firme diferite. Firma de baza nu are dreptul sa tina carnetele de munca ale salariatilor sai si in consecinta acestea se afla la ITM. Cealalta firma la care persoana realizeaza cumulul de functii ,are acest drept. Persoana in cauza vrea sa-si schimbe firma de baza, adica cea la care era cu cumul de functii sa devina firma care-i tine carnetul de munca ( de baza) si invers. Cum se va realiza acest lucru? Ce mentiuni se vor face in carnetul de munca al acestei persoane atat din partea ITM cat si ulterior, din partea firmei care devine pt.persoana, firma de baza? Sper ca am fost suficient de explicit. Multumesc celor care vor incerca sa dea un raspuns!
Buna
Se fac acte aditionale la contractele individuale de munca: la locul de munca unde salariatul are functia de baza se modifica timpul de munca, respectiv din 8 ore in norm redusa, iar celalalt se modifica pe 8 ore, repectiv norma intreaga .Important este daca se mentine si aceeasi functie.
Depinde ce contracte ai cu fiecare (nu este obligatorie durata de 8 ore pt functia de baza, poti avea 2 partiale din care la 1 functia de baza..) Esential este acceptul angajatorului respectiv intrucat la el se retin diversele contributii. In opinia mea, ar trebui sa fie suficienta o adresa / o declaratie catre primul angajator (iar acesta face una catre ITM) cum ca functia de baza o stabilesti la angajatorul 2 si in consecinta sa-ti returneze carnetul de munca. Cereti totusi si parerea ITM (chiar si la telefon cred ca puteti obtine o consultatie).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Problema angajare
Vioreld
Buna ziua. Am un salariat angajat la firma A cu 8 ore (functie de baza) si firma B cu 2 ore. De la 1 octombrie vreau ca la firma a sa aiba contract de 2 ore si ... (vezi toată discuția)