avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Litigiu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Litigiu

Buna seara! In urma cu 2 ani am dat in comodat un spațiu pentru deschidere magazin mixt intr- o zonă rurală. Patronul in urma actului de comodat a schimbat furnizorul de energie electrică și contractul a fost facut pe numele firmei lui.In luna octombrie 2017 si-a încetat activitatea închizând spațiul comercial fără să anunțe si fara sa plateasca factura la energie electrică în urma căreia s-a sistat si furnizarea de energie electrică.. De menționat că spațiul dat in comodat este al meu .Intrebarea mea ar fi cum trebuie să procedez pentru a avea din nou curent? Sa plătesc eu datoria chiriașului sau sa il dau in judecata.Astept raspuns .Va Multumesc...!

Pentru a remedia cat mai rapid situatia furnizarii de energie electrica este recomandabil sa achitati factura restanta si apoi sa il actionati in instanta pe comodatar pentru recuperarea sumei platite si a cheltuielilor ce vor fi ocazionate cu procesul. Puteti opta intre procedura de judecata de drept comun sau procedura cu privire la cererile de valoare redusa, daca sunt indeplinite conditiile Codului de procedura civila.
Buna ziua ,as dori sa va intreb ce por face in cazul unui chirias rau platnic.Dupa ce l-am avizat ca am primit o notificare de la Engie in care sunt informara de debransare pt neplata,chiriasul incarca mobilierul si pleca.Avizata de vecini sun la Agentia Imobiliara ,iar domnul pe care l-am si imputernicit inainte de plecarea me din tara imi spune ca de moment sa asteptam.Care ar fi pasii legali de urmat?

DIANA POPESCU a scris:

Pentru a remedia cat mai rapid situatia furnizarii de energie electrica este recomandabil sa achitati factura restanta si apoi sa il actionati in instanta pe comodatar pentru recuperarea sumei platite si a cheltuielilor ce vor fi ocazionate cu procesul. Puteti opta intre procedura de judecata de drept comun sau procedura cu privire la cererile de valoare redusa, daca sunt indeplinite conditiile Codului de procedura civila.

Mentionez faptul ca ,contractul de inchiriere s-a incheiat pe un an iar totul se intampla dupa 5 luni

Prunduapartament a scris:

Buna ziua ,as dori sa va intreb ce por face in cazul unui chirias rau platnic.Dupa ce l-am avizat ca am primit o notificare de la Engie in care sunt informara de debransare pt neplata,chiriasul incarca mobilierul si pleca.Avizata de vecini sun la Agentia Imobiliara ,iar domnul pe care l-am si imputernicit inainte de plecarea me din tara imi spune ca de moment sa asteptam.Care ar fi pasii legali de urmat?

DIANA POPESCU a scris:

Mentionez faptul ca ,contractul de inchiriere s-a incheiat pe un an iar totul se intampla dupa 5 luni

Prunduapartament a scris:

DIANA POPESCU a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de utilitati pe numele chiriasului Alo2016 Alo2016 Daca dam cu chirie un apartament intr-un bloc nou in care nu a locuit nimeni pina acum, poate chiriasul sa incheie contractele cu ENEL si ENGIE (gaze) in locul ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract? stanceni stanceni Buna ziua! Am si eu o rugaminte...societatea mea a amaplasat niste antene pe casa unui particular si ii platesc acestuia lunar contravaloarea ... (vezi toată discuția)