avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionară si am si un venit din chirie. Vreau ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionară si am si un venit din chirie. Vreau sa stiu daca plătesc cass

Am o pensie de 930 lei si un veni t din chirie de 1300 lei. Vreau sa stiu daca sunt obligata sa platesc cass conf.noului cod fiscal. Specific ca am fost obligata sa plătesc cass pana acum chiar daca eram pensionară.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 10 Ianuarie 2018
Pentru venitul din chirii, chiar daca sunteti pensionara se plateste CASS 5,5 % si in 2018.
Cota de contribuție de asigurări sociale de sănătate este de 10%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari sociale de sanatate Hortopan Sorin Hortopan Sorin Sunt pensionar și plătesc CASS-ul de 5,5% reținut la drepturile de pensie ce depășesc suma de 740 lei. Sunt angajat cu conventie civila la 4 ... (vezi toată discuția)