avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... copil in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

copil in intretinere

Buna ziua,
Am un salariat al carui copil implineste 18 ani in ianuarie, este inca elev, il scot sau nu de la calculul deducerii personale ? daca il mentin, ce acte ar trbui sa-mi aduca dupa de face 18 ani? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana Onu , Avocat 22:55, 11 Ianuarie 2018
are nevoie de hotarare judecatoreasca care sa confirme obligativitatea platii pensiei de intretinere si dupa 18 ani (daca este in continuarea studiilor)
Scuze, poate nu m-am exprimat tocmai corect, copilul are parinti, nu sunt despartiti, insa implineste 18 ani, nu are venituri, este inca la scoala; ma refeream daca mai este luat in calcul pentru calcularea deducerii personale a parintilor salariati; stiu ca din 2016 copilul minor este luat in evidentele ambilor parinti; major fiind se trece doar in sarcina unui singur parinte?
beneficiaza de deducere doar unul dintre parinti (la alegere, conform intelegerii parintilor) in cazul copilului major in continuarea studiilor, cu conditia ca acesta sa nu aiba venituri mai mari de 300 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Deducere personala blouemoon blouemoon Buna ziua, pot beneficia de deducere personala la salar pentru un copil de 19 ani care este elev si nu are nici un venit insa are o locuinta pe numele lui? Va ... (vezi toată discuția)
Deducere la ambii parinti cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, si cu articolul daca se poate, daca in noul CF se precizeaza ca ambii parinti pot avea deduceri suplimentare pentru ... (vezi toată discuția)