avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care e cota mea parte din apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care e cota mea parte din apartament?

Buna ziua. Sotul meu a decedat pe 10 august 2017. Acesta are o fata din prima casatorie, care are 36 ani,iar eu la randul meu am o fata tot din prima casatorie. Datorita faptului ca fata lui,in toti acesti ani cat am fost casatoriti ( 12 ani ),nu s-a ingrijit de el, mi-a lasat prin testament autentificat la notar toate bunurile mobile si imobile pe care le-am facut impreuna. Intrebarea mea este: ce drept mai are fata lui si care este cota parte din apartament? Mentionez ca avem un apartament de 3 camere care a fost obtinut de sotul meu in urma partajului cu fosta nevasta careia i s-a dat sulta stbilita de instanta.
Revin cu aceeasi intrebare: care e cota mea parte din apartament pt ca nici pana acum nu am aflat! O doamna notarita mi-a spus cotele total inversate in baza art 1.090. Si art 939 din codul civil 1864.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
irina chirciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:59, 10 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Prin testament sotul va putea lasa doar o cotitate disponibila.
Inteleg ca acel apartament i-a apartinut sotului dinaintea casatoriei.
In aceste conditii aveti 1/4 dreptul dumneavoastra si 3/8 prin testament adica in total 5/8.
cotele se stabilesc identic si dupa Legea 319/1944 cat si conform noului cod civil. Daca va spunea conform vechiului cod civil nu aveati nimic de luat. V-a indicat ;legea ANTONESCU care este identica cu actualul Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul autentic irina chirciu irina chirciu Buna ziua. Sotul meu a decedat pe 10 august 2017. Acesta are o fata din prima casatorie, care are 36 ani,iar eu la randul meu am o fata tot din prima ... (vezi toată discuția)
Testamentul zamfir.nicoleta zamfir.nicoleta Dupa moartea mamei mele ,tatal meu s-a recasatorit si a lasat prin testament toate bunurile sale mobile si imobile celei de-a doua sotii.Daca atac testamentul ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte o mostenire? corina30 corina30 ]Avand testament, la sase luni de la decesul proprietarului (tata) am facut o declaratie de acceptare a mostenirii. Acum, dupa 2 ani si jumatate ceilalti frati ... (vezi toată discuția)