avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesul la proprietate

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema si am mare ajutor de sfaturile voastre... Tipica problema a vecinilor de la tara, care se contrazic cu accesu la proprietate.
Am un vecin care a cumparat terenul de la o matusa de-a mea. Tipul are acces la casa, din ulita publica, prevazut in contract. Problema este ca aceea ulita se continua si mai departe spre proprietatea mea... Anul trecut dansul si-a construit o anexa gospodareasca foarte aproape de drumul meu de acces la casa, iar acuma doreste sa intre direct spre acea anexa, fara sa mai ocoleasca pe la el prin curte.
Ameninta cu avocati si mare tam-tam... Nu stiu cum sa rezolv situatia. Va rog sa imi dati ceva sfaturi.
Ca un detaliu... ulti respectiva, a fost asfaltata de cei de la primarie, DAR doar pana la bifurcatia care apare inspre proprietatile private... Cei de la primarie au spus ca doar pana acolo e acces public... de colo in colo fiecare trebuie sa isi faca pe bani proprii. DECI... acea bucata de ultia, e una privata.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
ClaudiaTomoiaga, utilizator
Cel mai recent răspuns: ClaudiaTomoiaga , utilizator 20:20, 10 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Are si acuma acces din drumul public....nimeni nu ii interzice accesul. Doar ca dansul vrea mai mult spatiu sa poata intoarece utilajele de transport si la el in fata anexei e prea stramt. Proprietatea lui e ingradita, separata de drumul nostru de acces printr un gard care a fost acolo din totdeauna... La momentul cand a cumparat terenul nu a prevazut aceea anexa exact alipita de drum...
E o sitiatia careia nu stiu cum sa ii fac fata, deoarece portiunea acce de drum pe care el o doreste e una privata... asa a fost mereu. Ulita publica pt toti vecinii se termina cu 3 bifuratii spre 3 gospodarii... Intrarea lui spre casa e mult mai in jos decat locul in care incepe bifurcatia. + deja are 2 intari: una exact in dreptul bifurcatiei si una mai in jos care e poarta lui inspre curte.
Dar acuma doreste o a treia intrare... practic pe toata lungimea lui de teren.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
ClaudiaTomoiaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din drum in proprietate privata? mykedany mykedany Stimate doamne / Stimati domni, Ma confrunt cu o problema la casa de la tara. In fapt, conform proiectului de constructie a casei (1991) ma invecinez cu un ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Pert Pert Ar putea careva sa ma ajute intr-o problema legata de accesul meu la drumul public ? (vezi toată discuția)
Gardul al cui este? Narcisa_ Narcisa_ In urma cu cativa ani, am cumparat o locuinta la tara. Locuinta avea casa, anexe, pomi fructiferi, gard, gradina. Langa locuinta mea, se afla o alta ... (vezi toată discuția)