Buna ziua!AM lucrat legal perioada 2002-2011 in Portugalia la diverse institutii,m-am intors in tara iar acum sant intretinatoare pt,tata care are hanticap gradul 1 am scos de la institutia din Portugalia acea contrbutie catre statul portughez am tradus-o,legalizat iar dl,secretar nu vrea sa o cumuleze ca vecjime pt.a putea beneficia de acea majorare.Va rog sa-mi spuneti ce pot face.Multumesc.Mihaela
Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.
Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.
Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie. O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia.