avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul dintre moștenitori și-a vândut cota cu acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul dintre moștenitori și-a vândut cota cu acordul celorlalți coindivizari, dar a decedat înainte de finalizarea succesiunii. Ce putem face pentru a-i determina pe moștenitorii lui să rezolve și problema aceasta?

Bună ziua!
Situatia se prezintă astfel: dupa succesiune, noi, cei trei frati moștenitori, nu am iesit din indiviziune. Unul dintre frati si-a vandut aproape toata partea din cota lui, punandu-ne toti trei semnatura pe actul de vânzare. Intre timp, fratele care a vândut a decedat, iar urmaşii lui nu au trecut în actul succesoral si titlul de proprietate care ne viza si nici nu au de gand sa întreprindă ceva. Acum vrem si noi sa vindem, dar nu putem pentru ca nu exista al treilea moștenitor. Va rugam să ne spuneți ce am putea face. Mulțumim!
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Selu Ion , utilizator 21:56, 10 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urmașii lui nu au cum să-și treacă în certificatul de moștenitor ceea ce autorul lor a vândut.
Dacă fratele a vândut cota lui parte dintr-un teren în indiviziune, atunci sunteți în indiviziune cu cel care a cumpărat.
Dar, în fapt, nu prea mi-e limpede ce ziceți că s-ar fi vândut.
Dacă fratele și-ar fi vândut doar cota lui parte, atunci nu avea nevoie de semnătura celorlați. Fiindcă fiecare coproprietar este liber să vândă ceea ce are (cota lui parte).
Nu cumva ați vândut ... toți ... vreo parcelă de teren și a încasat el prețul zicând că-i partea lui? În acest caz, ar trebui ca moștenitorii lui să fie de bună credință, altminteri s-ar putea să aveți ceva probleme.
Ar trebui să ne lămuriți puțin cu privire la ce s-a vândut, mai exact.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
romascanu, moderator
Da, este asa cum ati inteles Dvs. Toti am vandut o parcela care reprezenta partea lui, el a incasat banii. Fiind in indiviziune, a trebuit să semnăm toți. Martori sunt cumpărătorii care i- au dat banii si au tratat cu el. In acte figureaza ca am vândut toti acel teren. Acum urmașii fratelui tergiverseaza realizarea succesiunii care le-ar da dreptul de a semna actul prin care noi,ceilalti, dorim sa ne vindem ce ne-ar reveni. Ne intereseaza daca exista o cale de atac in instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neieşirea din indiviziune Selu Ion Selu Ion Bună ziua! După ce am făcut succesiunea, noi, cei trei frați, nu am ieşit din indiviziune. Ne-am împărțit terenul în trei parcele, şi fiecăruia i-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune Selu Ion Selu Ion Bună ziua! După succesiune, noi, cei trei moştenitori nu am ieşit din indiviziune. Fratele cel mare şi-a vândut cea mai mare parte din cota ce-i revenea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)