avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neieşirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neieşirea din indiviziune

Bună ziua!
După ce am făcut succesiunea, noi, cei trei frați, nu am ieşit din indiviziune. Ne-am împărțit terenul în trei parcele, şi fiecăruia i-a revenit câte o parcelă. După un timp, fratele mai mare a hotărât să-şi vândă parcela, dar la notariat ne-am prezentat toți trei pentru a semna actul de vânzare, cu alte cuvinte noi toți am vândut dar el a luat banii. Ceilalți doi frați am rămas cu parcelele noastre. Fratele care şi-a vândut parcela a decedat cu 10 ani în urmă, iar noi ne-am hotărât acum să vindem şi noi parcelele noastre, numai că urmaşii fratelui decedat nu recunosc că tatăl lor a vândut şi vor 1/3 din părțile noastre. Deci noi nu putem să vindem ce ne revine.
Întrebare: avem vreo şansă de câştig în instanță, ținând cont că avem martori pe cei care au cumpărat, negociat şi i-au dat banii, precum şi pe cei care i-au lucrat terenul şi cunosc situația? Noi avem de partea noastră martorii, iar moştenitorii fratelui au de partea lor semnăturile... Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Selu Ion , utilizator 12:12, 5 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va decide pe baza de probe.
Mergeți sa analizeze probele avocatul daca vreti sa deschideți proces.Procesul este mult mai dificil decat pare si daca nu este bine direcționat cine stie ce va ieși...
Nu mergeți la avocat dupa ce pierdeți procesul.

Avocat Claudiu Lascoschi 
Baroul București
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vă mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neieşirea din indiviziune Selu Ion Selu Ion Bună ziua! După succesiune, noi, cei trei frați, nu am ieşit din indiviziune. Ne-am împărțit pământul în trei parcele, ne-am luat fiecare câte o ... (vezi toată discuția)
Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)