avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit calcul impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

calcul impozit profit

buna ziua.
daca pana in iunie 2009 am achitat un impozit de 3663 lei, iar la impozitul forfetar ma incadrez la 4300 lei/an, 1075 pe trimestru, iar acum imi iese un impozit de platit de 4000 de la inceputul anului, atunci platesc impozitul minim pentru ca este mai mare? 4000 - 3663= 337 lei care este mai mic decat 1075.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:21, 15 Octombrie 2009
Eu personal am impresia, ca impozitul forfetar este o suma anuala, care trebui platit intr-un an (daca nu depaseste impozitul calculat pe baza profitului impozabi, bineinteles). In acest sens, dupa pararea mea Dvs. mai aveti de platit in acest an inca 637 Lei, cu conditia, ca aceasta suma sa fie mai mica, decat impozitul pe profit calculat pe baza profitului impozabil in trimestrele III si IV.
dar cifra de afaceri din acest an nu se mai ia in calcul?
se considera tot cea din anul trecut?
multumesc.
Potrivit informatiilor mele, suma anuala se determina pe baza cifrei de afaceri din anul trecut. Cifra de afaceri din anul curent va fi baza de determinare a impozitului forfetar pentru anul urmator.
ramona chisalita a scris:

buna ziua.
daca pana in iunie 2009 am achitat un impozit de 3663 lei, iar la impozitul forfetar ma incadrez la 4300 lei/an, 1075 pe trimestru, iar acum imi iese un impozit de platit de 4000 de la inceputul anului, atunci platesc impozitul minim pentru ca este mai mare? 4000 - 3663= 337 lei care este mai mic decat 1075.
multumesc.

Da,platiti impozitul minim.
Pe acest forum nu exista o rubrica dedicata microintreprinderilor si, oarecum, sunt asimilate cu platitorii de impozit pe profit. Nu-i rau, cum nici nu-i bine; altcineva hotaraste aici.

Dar, din punctul de vedere al intrebarii puse de tine @ramona chisalita e important statutul societatii: (1) platitoare de impozit pe profit sau (2) microintreprindere. De ce? Pentru ca in primul caz se face anualizarea, pe cand in cel de-al doilea nu se face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva in cazul in care am o societate comerciala care in anul 2009 a inregistrat pierdere, an in care am platit acel impozit ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri norme impozit forfetar danpavel57 danpavel57 buna ziua detin un SRL care anul trecut a avut cifra de afaceri sub 52 000 lei deci ar urma sa ma incadrez la prima categorie de impozit forfetar, cea de 2200 ... (vezi toată discuția)