avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere punct de lucru - acord vecin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere punct de lucru - acord vecin

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

Acum aproximativ 3 saptamani am facut demersurile pt inchirierea unui spatiu comercial la demisolul/parter cu intrare separata, urmand a deschide un salon de tatuaje (activitate comerciala).
Am gasit sa inchiriez intr-un imobil de locuinte un spatiu la demisol cu intrare separata, avand un singur vecin pe verticala. In acel moment propritarul spatiului a vorbit cu vecinii si acestia si-au dat acordul pentru aceasta activitate, dar doar verbal.
Am trecut la amenajarea spatiului, urmand ca in Ianuarie sa depundem actele pt deschidere punct de lucru.
Problema apare acum, deoarece proprietarul de deasupra nu mai este de acord cu nici un fel de activitate comerciala (nu ne ofera semnatura necesara).

Mentionez ca nu este infiintata asociatie de proprietari in acest imobil.

Cum credeti ca ar trebui sa procedez ?

Multumesc, si va doresc o zi/seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: lazarmihai , utilizator 09:20, 11 Ianuarie 2018
Daca este doar punct de lucru nu aveti nevoie de acordul vecinilor.
Este doar punct de lucru.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna tuturor, detin un apartament la parterul unui bloc luat... RubenAlex RubenAlex Buna tuturor, Detin un apartament la parterul unui bloc luat prin ipoteca. Apartamentul este deja prevazut cu un spatiu comercial care in acte este o ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru EliaMih EliaMih Buna ziua, Doresc sa deschid un punct de lucru reprezentand un birou de IT intr-un spatiu de birouri la parterul unui bloc. Mentionez ca spatiul este conceput ... (vezi toată discuția)
Achiziționare spațiu imobiliar Lacra22 Lacra22 Bună seara! Doresc să achiziționez un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri. Aș dori să deschid un salon: ... (vezi toată discuția)