avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sume retinute din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sume retinute din arenda

Buna. Daca am inteles bine, in 2018, suma rezultata din arendarea unui teren agricol va fi impozitata cu 10% iar CASS nu se mai retine. La o arenda (pentru anul 2017) care nu a fost platita in 2017 si va fi platita in 2018 cum se va proceda? Concret, daca din contract rezulta 100 de lei ce suma va primi arendatorul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: blaga elena , utilizator 12:34, 11 Ianuarie 2018

"Buna. Daca am inteles bine, in 2018, suma rezultata din arendarea unui teren agricol va fi impozitata cu 10% iar CASS nu se mai retine. La o arenda (pentru anul 2017) care nu a fost platita in 2017 si va fi platita in 2018 cum se va proceda? Concret, daca din contract rezulta 100 de lei ce suma va primi arendatorul? Multumesc."

si eu am aceeasi intrebare, plus:

- din 2018, daca venitul din arenda (realizat in 2017 dar platit in 2018) depaseste 1900 lei, cum se va plati cass (10%)? se va retine la sursa ca in 2017 sau va fi platit personal de arendator?
- in cazul platilor in natura va fi aceeasi situatie ca la platile in lei?
- impozitul pe arenda de 10% se va retine la sursa si va fi virat de catre arendas?
- ce declaratii se depun privind arenda? doar 112 sau si 205?

MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu venitul din arenda : arendasul meu anul trecut a ... skoda2022 skoda2022 Problema cu venitul din arenda : Arendasul meu anul trecut a facut urmatoarele calcule. Se pricepe careva sa imi spuna ce inseamna ? 57616 3457 ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)