avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Plata externa catre o banca din Rusia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Plata externa catre o banca din Rusia

Buna ziua,
A intampinat cineva problema pentru plati externe mai explicit in Rusia?
Dupa efectuarea platii am fost chemat la unitatea bancara de unde am facut plata sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca dupa plecarea banilor din contul firmei catre contul din Rusia banca nu mai este raspunzatoare de bani mentionand faptul ca este o zona de risc.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 12:47, 24 Martie 2018
Eu nu as da aceasta declaratie SUB NICIO FORMA, intrucat incalca si codul civil din Romania, e o fraiereala pe fata. Nu puteti dvs sa va asumati o raspundere, implicit un risc, pentru niste actiuni efectuate de o alta persoana. Banca va raspunde, sau nu, in baza legilor nationale si internationale cu privire la transferul de fonduri, pentru propriile actiuni.
Eu as face o notificare la BNR cu privire la aceasta situatie; daca exista o problema cu transferurile de bani in zone supuse embargoului sau sanctiunilor internationale, banca trebuia sa refuze tranzactia, nu sa va puna pe d-voastra sa semnati ca va luati adio de la bani. E inacceptabil !
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda in numele bancii? Florin_j92 Florin_j92 Buna ziua, am vandut un telefon pe olx unei persoane din Anglia in valoare de 1400 lei (inclusiv transport), am trimis coletul cu telefonul prin dpd platind eu ... (vezi toată discuția)
Ridicare numerar valuta din banca in caseria societatii aluco aluco Buna ziua. In urma cu aproape o saptamana am solicitat ridicarea in numerar a unei sume de bani in valuta catre caseria societatii. Banca refuza efectuarea ... (vezi toată discuția)
Drept bancar - interdictie varsamant in valuta adema1980 adema1980 Buna ziua, Va rog sa-mi indicati temeiul legal prin care o banca imi poate refuza mie, societate comerciala, depunerea de valuta (euro) in propriul meu cont ... (vezi toată discuția)