Tatăl meu a împrumutat cu ajutorul unei colege de la lucru nişte bani din 2 bănci, au decis împreună să împărţească banii şi să plătească fiecare câte o bancă. Chestia e că tatăl meu a plătit fiecare rată lunară la bancă până în ziua de azi. Dar colega lui deloc. Azi a venit o somaţie de plată de la TopFactoring, e o firmă pentru recuperarea debitelor, cred... Ce mă deranjează pe mine este că din câte ştiu aceea femeie nu cred că apare pe contractele de împrumut. Are o datorie de peste 2.700 lei iar de fiecare dată când tatăl meu încearcă să vorbească cu ea, aceasta zice să va păti. E posibil să facem această persoană să îşi plătească datoriile în vreun fel? Multumesc pentru informaţii şi pentru timpul acordat.
Daca,imprumutul acordat de catre tatal dvs in favoarea colegei, s-a realizat fara incheiere de documente care sa prevada drepturi si obligatii reciproc asumate,va fi greu de sustinut si de probat -dar nu si imposibil,ca colega este beneficiara in fapt a cota parte din banii imprumutati de la banca prin contracte de imprumut cu titular tatal dvs
In raport cu banci,tatalui dvs ii revine obligatia exclusiva a achita imprumuturile.
Urmeaza ca ,in eventualitatea in care se poate sustine si se poate proba intelegerea intre parti ,respectiv ca ,colerga este beneficiara de fapt a unei cote financiare,tatal dvs sa demareze procedura legala de recuperare.
Contactati avocat,care coroborand succesiunea reala a faptelor si eventualele documente,poate evidentia variante in favoarea dvs
Aici e devina si politia romana...daca s-ar fi intamplat asa ceva prin alte tari, te lua politia pe sus... "ce nu dai banii la om?!" iti lua o declaratie ceva... insa in romania se merge direct pe "ai martori?!" daca nu ai martori, nu are rost... insa, foarte multi oameni recunosc daca dai buzna peste ei , si ii iei ca din oala...
@badguygoodgu
nu politia este de vina,ca aceasta nu actioneaza dupa ureche,aceasta este prevederea legala in vigoare.Este legal si normal ca in momentul in care soliciti o suma financiara sa probezi in conditiile legii realitatea existentei acelei sume.Altfel fiecare ar putea invoca ca a imprumutat nespemiliarde de euro pe care ii solicita si cu penalitati si daune.Daca dvs a-ti fi confruntat cu astfel de situatie,in calitate de pretins rau platnic ,nu ati solicita politiei sa cerceteze ?
Vroiam sa zic ca politia ar trebui sa lucreze. Un prieten in USA a avut o problema cu legea iar politia l-au luat mai binisor pana l-au "descosut de tot"...si aici ar putea lucra la fel.
Sa zicem ca ai spart 3 magazine, si ca mai stiu despre tine ca esti prieten cu un alt infractor george, si cu inca unul Mihai.
Efectiv in US politia te cam ia cu "hai scrie, scrie tot, ca stim noi cum ai spart si magazinul x, si magazinul y , si ca umbli cu george ala" dupa aia mai trec pe acolo "de mihai ala nu zici nimic ?" dar de magazinul "z" , hai hai scrie tot ca stim noi tot, dar defapt ei nu stiu nimic.. nu au nici un fel de dovada, doar zvonuri , dar incerca macar.... dar aici in Romania mi se pare prea de tot treaba ... aici mergi la politie si in loc sa incerce sa te ajute te ia cu "ai martori!?" "stii ca n-ai nici o sansa fara martori?!" .
Foarte multi datornici din astia ar putea recunoaste ce prostie au facut... mai ales la o conversatie la telefon cu victima,etc... insa... aici ajung repede la un avocat, iar avocatii le mai si dau sfaturi (indirecte) : te-a mai vazut cineva? si tu esti prost sa recunosti?!
E cam asta e faza. Iar politia ar putea sa se implice pt. ca de aici pana la omor sau rafuiala nu mai este mult.