Bună seara
În urmă cu fix un an, am fost judecat la Mangalia pentru conducerea unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice unde am primit drept pedeapsa:un an de închisoare cu amânarea pedepsei, 2ani de probațiune și 30zile munca în folosul comunității(pe care am efectuat-o) . La scurt timp, procurorul mi-a făcut apel unde am fost judecat la Curtea de apel Constanța în aprilie 2017.la pedeapsa anterioara a mai fost adăugat pe timpul probațiune, îmi interzice dreptul de a conduce orice autovehicul cu propulsie mecanica. Țin sa menționez ca am avut o alcoolemie în aerul expirat de 0,51 și în sânge 1,25.exista posibilitatea ca după un an sau mai devreme sa termin cu probațiunea și cu amânarea pedepsei(sa fac o cerere la judecătorie sau orice altă metoda). Sunt student la medicina și vreau ca în anul 4 sa plec prin programul erasmus timp de un an și sa pot conduce fiind singur meu mod de relaxare.
Va mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pedepsele sunt: amenda, inchisoarea si detentiunea pe viata. Ce pedeapsa sa va scada? Nici macar nu vi s-a dispus o condamnare. Mi se pare destul de rezon solutia (ca fapt divers va spun ca sunt destule cazuri cand intr-o situatia ca a dvs se dispun condamnari). Ce va doare de fapt pe dvs sunt obligatiile impuse de instanta cu privire la dreptul de a conduce anumite vehicule, pentru care daca s-a judecat apelul si solutia este definitiva nu mai aveti ce face acum, decat sa respectati hotararea instantei.
In cazul obligatiilor impuse de instanta, mai are o sansa.
ART. 87 c.p.
Modificarea sau încetarea obligaţiilor
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifică fie impunerea unor noi obligaţii, fie sporirea sau diminuarea condiţiilor de executare a celor existente, instanţa dispune modificarea obligaţiilor în mod corespunzător, pentru a asigura persoanei supravegheate şanse sporite de îndreptare.
(2) Instanţa dispune încetarea executării unora dintre obligaţiile pe care le-a impus, atunci când apreciază că menţinerea acestora nu mai este necesară.
Excelenta observatie ! (si care mie mi-a scapat fara drept de apel) ce vizeaza caracterul flexibil al procedurii de supraveghere. Intr-adevar instanta de executare poate fi sesizata de serviciul de probatiune sau de judecatorul delegat, la cererea persoanei supravegheate, dupa consultarea raportului intocmit de consilierul de probatiune.
(asupra sanselor aplicarii acestui art.87 nu ma pronunt).