avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate să-mi scadă pedeapsa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate să-mi scadă pedeapsa?

Bună seara
În urmă cu fix un an, am fost judecat la Mangalia pentru conducerea unui autovehicul sub influenta băuturilor alcoolice unde am primit drept pedeapsa:un an de închisoare cu amânarea pedepsei, 2ani de probațiune și 30zile munca în folosul comunității(pe care am efectuat-o) . La scurt timp, procurorul mi-a făcut apel unde am fost judecat la Curtea de apel Constanța în aprilie 2017.la pedeapsa anterioara a mai fost adăugat pe timpul probațiune, îmi interzice dreptul de a conduce orice autovehicul cu propulsie mecanica. Țin sa menționez ca am avut o alcoolemie în aerul expirat de 0,51 și în sânge 1,25.exista posibilitatea ca după un an sau mai devreme sa termin cu probațiunea și cu amânarea pedepsei(sa fac o cerere la judecătorie sau orice altă metoda). Sunt student la medicina și vreau ca în anul 4 sa plec prin programul erasmus timp de un an și sa pot conduce fiind singur meu mod de relaxare.
Va mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Bogdantinel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pedepsele sunt: amenda, inchisoarea si detentiunea pe viata. Ce pedeapsa sa va scada? Nici macar nu vi s-a dispus o condamnare. Mi se pare destul de rezon solutia (ca fapt divers va spun ca sunt destule cazuri cand intr-o situatia ca a dvs se dispun condamnari). Ce va doare de fapt pe dvs sunt obligatiile impuse de instanta cu privire la dreptul de a conduce anumite vehicule, pentru care daca s-a judecat apelul si solutia este definitiva nu mai aveti ce face acum, decat sa respectati hotararea instantei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul obligatiilor impuse de instanta, mai are o sansa.
ART. 87 c.p.
Modificarea sau încetarea obligaţiilor
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere au intervenit motive care justifică fie impunerea unor noi obligaţii, fie sporirea sau diminuarea condiţiilor de executare a celor existente, instanţa dispune modificarea obligaţiilor în mod corespunzător, pentru a asigura persoanei supravegheate şanse sporite de îndreptare.
(2) Instanţa dispune încetarea executării unora dintre obligaţiile pe care le-a impus, atunci când apreciază că menţinerea acestora nu mai este necesară.

Excelenta observatie ! (si care mie mi-a scapat fara drept de apel) ce vizeaza caracterul flexibil al procedurii de supraveghere. Intr-adevar instanta de executare poate fi sesizata de serviciul de probatiune sau de judecatorul delegat, la cererea persoanei supravegheate, dupa consultarea raportului intocmit de consilierul de probatiune.
(asupra sanselor aplicarii acestui art.87 nu ma pronunt).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam asa este, se admite rar de instanta o astfel de cerere.
Buna ziua,

In fata instantei de judecata, solicitati modificarea obligatiilor impuse, dovedind necesitatea de a conduce pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a conduce în perioada de probațiune Mihaid2 Mihaid2 Buna ziua ! Sunt in perioada de probațiune ! Pe aceasta perioada am obligația de a nu conduce autoturisme Întrebarea mea este : Pot face ceva pentru a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)
Anulare permis conducere stefan-emil stefan-emil O ZI BUNA... 2 hotarari penale,doresc sa aflu daca permisul de conducere este anulat? ...1,Ora estimata: 09:00 Complet: Complet nr.38 Tip ... (vezi toată discuția)