avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentant legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentant legal

Fiul de 31 de ani poate deveni reprezentant legal al tatalui , daca acesta, in varsata de 68 de ani sufera de dementa , are 4 operatii pe creier facute in decurs de mai putin de doi ani si nu mai stie sa ia decizii si nici sa scrie? Daca da, care este procedura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AnaAnita , utilizator 17:50, 12 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici o legatura notarul public in aceasta procedura,trebuie pus sub interdictie prin instanta cititi art 936 si urmatoarele din Codul de procedura civila.
Dar ceea ce mi-ati indicat se refera la divort. Este valabil si in cazul in care parintii sunt deja divortati dar tatal nu mai poate lua decizii si notarul i-a spu fiului ca sa faca un act de interdictie pt tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie si instituire de curatela IoanaMU IoanaMU Buna ziua! Tatal meu este diagnosticat cu dementa senila, din dec 2014. Urmeaza tratament dar evoluti este rea. Nu comunica, nu recunoaste persoanele, nici pe ... (vezi toată discuția)
Act partaj fara stirea sotului ContSters442583 ContSters442583 Buna ziua, am urmatoarea problema: Parintii mei sunt divortati de 17 ani. Impreuna au cumparat un apartament (primit si platit integral de tatal meu). In urma ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate ContSters390770 ContSters390770 Buna ziua.tatal meu sufera de dementa si tulburare bipolara. Mama mea este tutore pt el,pt ca nu mai poate avea grija de el.as vrea sa facem acte prin ... (vezi toată discuția)