avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație... cu surprize!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație... cu surprize!

Bună seara!
În septembrie 2017, tatăl meu care locuiește în provincie, mi-a donat o garsonieră. În momentul primirii donației el „mi-a donat” și un chiraș... avea contract de închiriere cu o persoană pentru un termen de 5 ani începând cu anul 2016.

După ce am primit donația, i-am pus chiriașei în vedere că vreau să vând garsoniera cât mai repede și să își caute o altă variantă de locuit. Din acest motiv nu i-am mai făcut contract de închiriere știind că nu are rost, mai ales că în situația în care nu reușesc să vând, prefer să țin garsoniera goală. Tatăl meu a reziliat contractul de închiriere cu ea.

Chiriașa a locuit în garsonieră pe o perioadă de 25 de ani. În acest timp, tatăl meu nu a investit nici un ban, pe motiv că avea chiriași și că oricum vor uza și vor distruge, iar chiriașa nu a menținut garsoniera în starea inițială și a adus-o într-un grad de degradare extrem, ca mai apoi să spere că o va cumpăra ea pe un preț de nimic.

Nu am dat-o afară înainte de sărbători, mai ales că are un copil mic și m-am gândit că va veni iarna și nu e omenește să fac așa ceva. Doar că acum am aflat că nu a plătit de 2 luni întreținerea. Și în momentul acceptării donației avea restanță la întreținere, dar am crezut că e ceva întâmplător.

Dacă o dau afară, care ar fi soluția să îmi recuperez chiria (pe care oricum din septembrie nu am văzut-o niciodată, eu susținând că a dat-o tatălui meu), cât și cheltuielile la utilități?

Menționez că eu nu stau în localitatea în care este garsoniera și nu prea am cum să merg zilnic acolo sau să supraveghez garsoniera și chiriașa.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Dariana.Z, utilizator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere - notificare de 3 zile adinamiti adinamiti Pe 1 septembrie am reinnoit contractul de inchiriere al garsonierei. Pe 27 septembrie am fost anuntata telefonic ca se muta dupa 1-2 saptamani. Pe 28 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract circa financiara... Egnar Egnar Buna ziua am inchiriat o garsoniera cu contract la circa financiara ,spuneti-mi va rog ,eu chirias pot rezilia oricand contractul de la circa financiara?Ma ... (vezi toată discuția)
Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)