avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemtiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemtiune

In cazul vanzarii unui teren extravilan, cine are dreptul de preemtiune , intre ruda de gradul 1 si coproprietar
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:32, 11 Ianuarie 2018
Potrivit art.20, alin 2 din Legea 17/2014 "Dispozițiile prezentei legi nu se aplică înstrăinărilor între rude până la gradul al treilea, inclusiv."
Rudele de gradul 1 sunt exceptia de la exercitarea dreptului de preemtiune.
Terenul se poate instraina fara sa fie necesara depunerea ofertei de vanzare si parcurgerea etapelor procedurale privind exercitarea dreptului de preemtiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare extravilan intre rude_legea 17/2014 InGodWeTrust InGodWeTrust Buna ziua ! Doresc sa va intreb daca prevederile art 20, alin 2, din Legea 17/2014, se interpreteaza in sensul ca intre rude se poate vinde fara ... (vezi toată discuția)
Arendasul preemptor - conditii cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Va rog, sa-mi raspundeti la urmatoarele: - arendasul este al doilea preemptor, (dupa coproprietar si rude) ? - arendasul trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)