avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare extravilan intre rude_Legea 17/2014
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare extravilan intre rude_Legea 17/2014

Buna ziua !

Doresc sa va intreb daca prevederile art 20, alin 2, din Legea 17/2014, se interpreteaza in sensul ca intre rude se poate vinde fara intabulare(cadastru)?
Cel mai recent răspuns: InGodWeTrust , utilizator 12:50, 13 Octombrie 2019
Se interpretează în sensul că la un contract de vânzare a unui teren extravilan, nu trebuie exercitat dreptul de preemtiune si afișată oferta de vânzare la Primărie, daca înstrăinarea se face intre rude pana la gradul 2.
Cadastrul și intabularea sunt altceva și sunt obligatorii la orice vânzare, indiferent de gradul de rudenie.
Asa credeam si eu.
Am vorbit cu mai multi notari, primind acelasi raspuns:
"Nimic fara cadastru !"
Numai ca am ajuns la recurs(CAB).
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
InGodWeTrust, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul vanzarii unui teren extravilan, cine are dreptul de preemtiune , intre ruda de gradul 1 si coproprietar (vezi toată discuția)
Teren arabil in arenda lupu iulian lupu iulian Buna ziua am urmatoarea intrbare Am un teren arabil in arenda cu contract de arenda inregistrat la primarie pe care vreau sa il vand ,dar arendasul nu ofera ... (vezi toată discuția)
Preemtiunea in cazul vanzarii teren agricol extravilan dmd75 dmd75 Buna ziua!Am cateva nelamuriri cu privire la cele enuntate in titlu. 1.Practic cum pot afla titulari dreptului de preemtiune de oferta vanzatorului de a ... (vezi toată discuția)