avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi mai trebuie semnatura sa scot copii in vacanta din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi mai trebuie semnatura sa scot copii in vacanta din tara daca am custodia cu domiciliul la mine?

Buna ziua,
Sunt mama a doi copii, divortata iar Hot judecatoreasca prevede ca domiciliul copiilor stabil este la mine, deci eu sunt parintele ce are grija de copii. El are doar drept de vizita, drept pe care nu si-l exercita de vreo 3 ani. La vara vreau sa merg cu copii in Grecia si vreau sa stiu daca mai am nevoie de semnatura tatalui, pentru ca am inteles ca nu ar mai fi nevoie. Ma puteti lamuri? El refuza orice pentru a imi face mie rau.
Cel mai recent răspuns: gordis77 , utilizator 12:45, 11 Ianuarie 2018
Ce scrie pe sentinţă: Autoritate părintească exercitată de mama sau autoritate părintească comună?Nu contează domiciliul copiilor, ci autoritatea părintească.
Tutela este comuna cu domiciliul stabil la mama
Aveţi nevoie de acordul notarial al tatălui.
Dacă vreți să plecați în vacanță deschideți urgent procese pentru suplinire consimtamantului tatălui.

Sa il notificati mai întâi si apoi sa deschideți proces.
Dacă nu va grăbiți e posibil sa nu reușiți să plecați mai ales daca nu angajați avocat.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere tutela minor / incredintare ContSters159772 ContSters159772 Buna ziua! As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine tutela unui minor. Eu si tatal copilului minor in varsta de 10 ani ne-am despartit cand copilul ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Divort minori Helena_18 Helena_18 Buna seara! Sotul m-a instiintat ca vrea sa divorteze. Avem impreuna doi copii, unul dintre ei fiind nenascut inca. Pot obtine custodia totala a copiilor daca ... (vezi toată discuția)