avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la abitatie sau cum pot locui legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la abitatie sau cum pot locui legal?

Buna ziua.
As dori sa va cer o parere, va rog, intr-o problema cu care ma confrunt.
Sunt unicul copil rezultat din casatoria parintilor mei. Parintii mei locuiau intr-o localitate de langa municipiu , intro cladire destul de generoasa ca suprafata. In 2014 mama mea a decedat . Avand un apartament , pe numele tatalui, luat in timpul casatoriei parintilor, in care am locuit de la nastere si pana la un moment dat(2013), fiind ipotecat si nemaiputand sa platesc ratele si alte cheltuieli , am hotarat sa deschid succesiunea cu tatal meu( pe cheltuiala exclusiv a mea) , pt a-l vinde si pt nu a-l pierde, astfel, in favoarea bancii. Am si reusit platind astfel imprumutul, nebeneficiind de vreun mare castig in final,Mentionez ca in ultimii 20 de ani eu m-am ocupat exclusiv de acel apartament, intretinere, cheltuieli etc.... Eu initial avand domiciliul acolo, acum stau in cladirea ( intr-o camera) unde locuiau parintii, intre timp ( de la decesul mamei mele stabilindu-ma aici , insa fara acte,, nemaiavand alt domiciliu , fizic ). Aici in locul unde au locuit parintii nu am mai avut posibilitatea sa dezbat succesiunea si nici sa imi mut domiciliul pe acte, din motive financiare, costurile fiind mult mai mari decat in cazul apartamentului . Problema e ca tatal meu avand si probleme cu bautura este foarte indiferent de cam tot ce inseamna cheltuieli si intretinere aici si de o buna bucata de timp ( aprox 3-4 ani) eu am grija de buna functionare a lucrurilor cat si de cheltuieli, insa neavand domiciliul aici m amentinta cu datul afara etc. Ce as putea face pt a avea o siguranta de a locui aici, daca nu e succesiune facuta, loc fiind destul si oricum stam separati deja, insa problemele cu bautura persista si nici nu contribuie cu nimic la cheltueli ci doar amenintari si o stare permanenta de teroare , as putea spune. Va multumesc si sper sa aveti bunavointa sa aruncati o privire pe cele scise de mine.
O zi buna, tuturor!

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu si dreptul de proprietate jitcadiana jitcadiana o intrebare,o persoana poate fi data afara din locuinta unde avea domiciliul?adica de catre mama sa,nemaiavand nici un drept sa locuiasca acolo?acea persoana ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unei persoane ce are alt domiciliu în buletin. care este procedura? VladCosmin VladCosmin Buna ziua, Ma confrunt cu o problema destul de grava.Locuiesc cu parintii mei intr-o casa, casa ce e pe numele meu, terenul fiind mostenit de la strabunica ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire frate cyan cyan am situatia urmatoare: in anii 90 dupa revolutie majoritatea romanilor au devenit proprietarii apartamentelor in care locuiau prin cumparare de la fostul ICRAL ... (vezi toată discuția)