avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua! Vreau sa cumpar un loc de pamant de la cineva caruia ia murit sotia si are 3 copii.Pt a vinde trebuie dezbatuta mostenirea?Doi dintre copii nu sunt in tara deci nu vor veni la dezbaterea mostenirii,eu vreau sa achizitionez locul urgent,este vreo cale?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:07, 11 Ianuarie 2018
Daca terenul a fost dobandit in timpul casatoriei cu sotia, da, trebuie dezbatuta succesiunea.
Copiii care nu pot veni, pot trimite procuri (intocmite numai la Ambasada sau Consulat)prin care il imputernicesc pe tata sa ii reprezinte la dezbaterea succesiunii si la vanzare
Altfel nu se poate.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
raluk0207, utilizator
bunul este dobandit de cand traia sotia. Am inteles,multumesc pentru raspuns!
exista cumva posibilitatea de a da copiii semnatura ca sunt deacord ca tatal sa vanda acea bucata de pamant?daca da,cum ar putea proceda cei doi plecati din tara?
Păi v-am scris mai sus.
Sa trimita procura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să accept moștenirea după tatăl meu. pot pierde cota care mi se cuvine dacă îi trimit mamei procură pentru dezbaterea succesiunii? Mares121 Mares121 Bună.. Am pretenție la partea moștenirii! În cazul în care trimit procura mamei ptr. încheierea succesiunii, pot pierde partea, cota care mi revine ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire salia salia Am o dilema, daca ma puteti ajuta.Tatal doamnei a murit de curand.A ramas sotia supravietuitoare cu doi copii, dar care nu sunt ai lui , si doamna, fiica ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord si nedeclarare bunuri la succesiune. StelaP StelaP De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in ... (vezi toată discuția)