avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Probabilitate deschidere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Probabilitate deschidere insolventa


Buna ziua !

Daca emit bilete la ordin cu scadenta cuprinsa intre 12- 14 luni calendaristice de la emiterea facturii catre un furnizor , de la care am preluat marfa in baza unei facturi cu termenul la 30 de zile , dar contractul de vanzare-cumparare este expirat anterior emiterii facturii , este posibil ca furnizorul ( vanzatorul ) sa nu-mi considere valabile aceste bilete la ordin emise de mine datorita termenului mare de plata si sa-mi deschita procedura de insolventa , respectiv sa-mi ceara penalitati nejustificate , daune , etc. ?
Vanzatorul ( furnizorul ) ce poate sa-mi faca daca achit plata facturii de mai sus cu scadenta la 12- 14 luni , din punct de vedere juridic ?
Mentionez ca plata la 12-14 luni cu bilete la ordin catre furnizor o fac datorita faptului am si eu la randul meu probleme ca incasarea banilor de la alti clienti .
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 18:40, 15 Octombrie 2009
Buna ziua,

emiterea Bo in conditii neacceptate de creditorul dvs. echivaleaza cu lipsa platii;

ca urmare el poate lua orice masura va considera utila, inclusiv declansarea procedurii de faliment;

cel mai bine ar fi sa negociati un termen mai rezonabil dar de care sa fiti apoi sigur; emiterea BO nu va va folosi la nimic daca termenul de plata nu este agreat de comun acord;

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probabilitate deschidere insolventa asbinvest asbinvest Buna ziua ! Daca emit bilete la ordin cu scadenta cuprinsa intre 12- 14 luni calendaristice de la emiterea facturii catre un furnizor , de la care am ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru bilet la ordin refuzat monicaelenastan monicaelenastan Buna ziua, am patru bilete la ordin, cu date scadente diferite, care s-au intors de la banca cu mentiunea \"refuz total\". Optiunea mea este de a face cerere ... (vezi toată discuția)
Scadenta bilet la ordin corinachivu corinachivu Buna ziua. Care este numarul maxim de zile/luni dintre data emiterii unui bilet la ordin si data scadentei acestuia ? ce reglementari legislative sunt in ... (vezi toată discuția)