Daca emit bilete la ordin cu scadenta cuprinsa intre 12- 14 luni calendaristice de la emiterea facturii catre un furnizor , de la care am preluat marfa in baza unei facturi cu termenul la 30 de zile , dar contractul de vanzare-cumparare este expirat anterior emiterii facturii , este posibil ca furnizorul ( vanzatorul ) sa nu-mi considere valabile aceste bilete la ordin emise de mine datorita termenului mare de plata si sa-mi deschita procedura de insolventa , respectiv sa-mi ceara penalitati nejustificate , daune , etc. ?
Vanzatorul ( furnizorul ) ce poate sa-mi faca daca achit plata facturii de mai sus cu scadenta la 12- 14 luni , din punct de vedere juridic ?
Mentionez ca plata la 12-14 luni cu bilete la ordin catre furnizor o fac datorita faptului am si eu la randul meu probleme ca incasarea banilor de la alti clienti .
emiterea Bo in conditii neacceptate de creditorul dvs. echivaleaza cu lipsa platii;
ca urmare el poate lua orice masura va considera utila, inclusiv declansarea procedurii de faliment;
cel mai bine ar fi sa negociati un termen mai rezonabil dar de care sa fiti apoi sigur; emiterea BO nu va va folosi la nimic daca termenul de plata nu este agreat de comun acord;