avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scadenta bilet la ordin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scadenta bilet la ordin

Buna ziua.
Care este numarul maxim de zile/luni dintre data emiterii unui bilet la ordin si data scadentei acestuia ? ce reglementari legislative sunt in acest sens?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: dan.dan , utilizator 10:10, 20 Martie 2010
Scadenta biletului la ordin poate fi:
1. La vedere;
2. La un anume timp de la vedere;
3. La un anume timp de la data emisiunii;
4. La o zi fixa.
• Scadenta este termenul la care biletul la ordin este exigibil si trebuie platit.
• Pentru a nu obliga pe debitor sa pastreze suma de plata fara limita de timp, scadenta trebuie sa fie certa, adica sa indice cu precizie ziua sau termenul maxim in interiorul caruia creditorul trebuie sa se prezinte la plata.
• Scadenta trebuie sa fie unica, titlul cu scadentele succesive fiind nul.
• Scadenta trebuie sa fie posibila. Titlurile care poarta o scadenta anterioara datei de emitere sau o scadenta ce nu poate verifica sunt nule.
• Scadenta trebuie sa rezulte cu precizie din textul titlului.
• Scadenta poate fi: la vedere, la un anume timp de la vedere, la un anume timp de la data emiterii sau la o data fixa.
Pe BO la stipulat scrie "la termen", iar data scadenta este o data ulterioara datei emiterii. Este vreo problema daca data emiterii este de exemplu 11.03.2010, iar scadenta 12.08.2011?
multumesc.
Nu este nicio problema.
daca aveti de incasat bani este indicat ca scadenta pe BO sa fie cat mai mica, daca emiteti BO si vi se accepta o scadenta atat de mare (ca in exemplul dat de d-voastra) castigati suficient timp pentru a "strange" bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta in serviciu? pneuros pneuros Am facut o plangere impotriva unui administrator de srl pentru inselaciune care pentru marfa cumparata a eliberat un bilet la ordin completat integral de ... (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin mihaimo mihaimo Sunt beneficiarul unui bilet la ordin emis in mai 2009, si care nu are data scadentei mentionata pe bilet, cu clauza ,,fara protest\", avalizat de ... (vezi toată discuția)