Buna ziua.
Care este numarul maxim de zile/luni dintre data emiterii unui bilet la ordin si data scadentei acestuia ? ce reglementari legislative sunt in acest sens?
multumesc.
Scadenta biletului la ordin poate fi:
1. La vedere;
2. La un anume timp de la vedere;
3. La un anume timp de la data emisiunii;
4. La o zi fixa.
• Scadenta este termenul la care biletul la ordin este exigibil si trebuie platit.
• Pentru a nu obliga pe debitor sa pastreze suma de plata fara limita de timp, scadenta trebuie sa fie certa, adica sa indice cu precizie ziua sau termenul maxim in interiorul caruia creditorul trebuie sa se prezinte la plata.
• Scadenta trebuie sa fie unica, titlul cu scadentele succesive fiind nul.
• Scadenta trebuie sa fie posibila. Titlurile care poarta o scadenta anterioara datei de emitere sau o scadenta ce nu poate verifica sunt nule.
• Scadenta trebuie sa rezulte cu precizie din textul titlului.
• Scadenta poate fi: la vedere, la un anume timp de la vedere, la un anume timp de la data emiterii sau la o data fixa.
Pe BO la stipulat scrie "la termen", iar data scadenta este o data ulterioara datei emiterii. Este vreo problema daca data emiterii este de exemplu 11.03.2010, iar scadenta 12.08.2011?
multumesc.
daca aveti de incasat bani este indicat ca scadenta pe BO sa fie cat mai mica, daca emiteti BO si vi se accepta o scadenta atat de mare (ca in exemplul dat de d-voastra) castigati suficient timp pentru a "strange" bani
Bilet la ordin
mihaimo
Sunt beneficiarul unui bilet la ordin emis in mai 2009, si care nu are data scadentei mentionata pe bilet, cu clauza ,,fara protest\", avalizat de ... (vezi toată discuția)