avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala

Buna ziua,
In cazul in care o persoana este in concediu medical mai mult de 90 zile, cum se procedeaza? va intra in pensie de boala sau exista posibilitatea de prelungire a medicalului?
in cazul intrarii in pensie de boala , cum trebuie procedat?angajatul face cerere in data de 20.01.18 catre angajator ca incepand cu 01.02.2018 va intra in pensie de boala si angajatorul va inceta CIM-ul cu 01.02.2018?sau in momentul prezentarii deciziei la angajator atunci se face si incetarea?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 15:57, 11 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati medicului de familie care va va trimite la la o comisie de expertiza mai inainte de a expira cele 90 de zile. Aceasta comisie, in baza actelor medicale va evalua capacitatea de muncă şi va stabili gradul de invaliditate. In baza deciziei comisiei se va emite decizie de pensionare pentru boala. Abia atunci angajataorul va inceta contractul de munca .
[Multumesc,
si in acest caz cum se procedeaza in vederea recuperarii banilor de la casa de sanatate pentru respectivele medicale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de incetare a cim? nicole71 nicole71 Buna ziua? Sunt interesata care este opinia specialistilor in dreptul muncii referitor la situatia contractelor de munca ale salariatilor care au depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate aijin aijin Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)
Când înceteazã un contract de muncã pentru o persoanã pensionatã pe caz de boalã chrisbia30 chrisbia30 Am o mare dilemă şi dacă cineva poate să o rezolve. Pentru un angajat în sistemul bugetar s-a depus dosarul de pesionare pentru invaliditate cam prin ... (vezi toată discuția)