avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Întrebare denunț
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Întrebare denunț

Daca se face un denunț, plângere (anonima)către poliția economică, aceasta este obligată sa meargă in control?in cat timp de la efectuarea plângerii?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 18:45, 11 Ianuarie 2018
Buna seara,
in materia penala , denuntul nu se refera la fapte instrumentate de institutia la care va referiti, insa trebuie sa cunoasteti faptul ca:
Art. 290

Denunţul

(1)Denunţul este încunoştinţarea făcută de către o persoană fizică sau juridică despre săvârşirea unei infracţiuni.

(2) Denunţul se poate face numai personal, dispoziţiile art. 289 alin. (2), (4)-(6) şi (8)-(10) aplicându-se în mod corespunzător.

In alta ordine de idei daca doriti sa faceti o petitie, in sensul ca doriti sa semnalati neregului ( ex. nu se da bon fiscal, etc...) altul este regimul juridic si alta este reglementarea:
OG 27/2002, Actualizata 2016, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor
Art. 7
Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit prezentei ordonante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa se autosesizeze politia sau parchetul ? morris777 morris777 Buna ziua, as dori sa stiu cand exact are obligatia politia sau parchetul sa se autosesizeze. Dacau eu de expemplu sesizez verbal politia printr-un telefon ... (vezi toată discuția)
O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)
Sesizare reala sau nu !!?? romalex romalex Buna ziua,am nevoie de putin ajutor,in ultimile trei luni cineva a facut 4 sesizari la politia locala,acestia au venit in control,eu am cerut sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)