avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reinscriere medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reinscriere medic de familie

Buna seara!
Apelez la sprijinul Dvs. cu privire la o situatie intampinata saptamana aceasta: parintii mei au fost instiintati, printr-un email, de catre medicul lor de familie asupra incetarii activitatii sale, motivand prin faptul ca CASMB nu i-a mai prelungit contractul existent. Drept urmare, se pare ca toti pacientii acestui medic au fost indrumati sa se inscrie la alte cabinete.
Dupa cateva incercari, parintii mei au intrat in legatura cu un cabinet medical si li s-a confirmat ca vor putea fi luati in evidenta.
Insa totodata, medicul le-a comunicat faptul ca inscrierea la Casa de asigurari dureaza 30 zile, timp in care medicul nu le va putea elibera retete.
Mentionez faptul ca ei sunt dependenti de o un tratament zilnic, insa care nu se elibereaza fara prescriptie medicala.
Intrebarea mea este: din moment ce ei nu sunt vinovati de situatia creata, este posibil ca pentru 30 zile, CAS-ul sa ii priveze de dreptul la tratament? Exista un temei legal in baza caruia medicul sa nu elibereze prescriptiile, desi cardurile de sanatate sunt valide, iar ei sunt pensionari de drept?

Va multumesc anticipat pentru orice rezolutie data.
O seara buna.

Alte discuții în legătură

Scrisoare medicala GeorgetaAnca GeorgetaAnca In urma consultatiei la medicul specialist pneumolog, sotul meu a primit o scrisoare medicala cu tratamentul recomandat si indicatia de a veni la control peste ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie, care este si angajatorul meu, m-a exclus de pe lista de pacienti asigurati Elena_76 Elena_76 Buna ziua. Sunt asistent medical la un Cabinet Medical Individual, figurez ca pacient pe listele medicului ce are cabinetul si sunt insarcinata in 22 de ... (vezi toată discuția)
Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)