avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonurile de masa sunt scutite de impozitare pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonurile de masa sunt scutite de impozitare pt persoanele cu certificat de handicap?

Buna ziua,

Persoanele detinatoare de certificat de handicap sunt scutite sau nu de impozitul de 16% aferent bonurilor de masa primite? (in conditiile in care la salariu exista scutirea aceasta)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 12 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din salarii și asimilate salariilor, sunt scutite de la plata impozitului pe venit.

In speta, sunt scutite si pentru tichetele de masa.
Buna ziua,

Aceeași logica am aplicat-o si eu insa tot timpul am primit la fel ca ceilalți cu toate ca salariul imi era scutit de impozit.
Cum as putea sa-mi recuperez diferențele pt ce nu am fost scutit anterior? Motiv cu ce lege referitor la aceste bonuri de masă?

Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se poate amiabil, printr-o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe beneficii, prime și alte asemenea cernatlarisa cernatlarisa Buna Ziua! Doresc să știu, dacă persoanele cu handicap grav/accentuat sunt scutite de impozit pe prime, beneficii, venit obținut spre exemplu prin ... (vezi toată discuția)