avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nume pe certificat nastere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nume pe certificat nastere copil

Buna ziua!
Mai am 3 luni pana la nastere, iar pana acum tatăl copilului nu a dat nici un semn de viata nici macar atunci când i-am solicitat printr-un mesaj sa imi spuna ce grupă de sânge și ce Rh are.Posibil sa nu apara nici la nastere sau imediat dupa.In acest caz eu daca trec la primărie pe certificatul de nastere copilul doar pe numele meu, sa poarte numele meu iar la tata nimic, urmand ca dupa sa il dau in judecata pentru recunoaștere copil si adăugare pe certificat. In această situație poate rămâne copilului numele meu de familie fara aprobare lui?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:10, 12 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Daca tatal, cu care inteleg ca nu sunteti casatorita legal, nu recunoaste copilul la nastere atunci pe certificatul de nastere va aparea doar numele dumneavoastra si la tata o linie.
Daca il veti chema in instanta si veti dovedi ca el este tatal minorului atunci il locul liniei va aparea numele tatalui.
Cu privire la numele purtat de copil, acesta se stabileste de comun acord de parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil certificat nastere Diana2017 Diana2017 Buna seara! Urmeaza sa dau dai nastere unui copil. Va rog sa-mi spuneti care este procedura pe care trebuie sa o urmez ca pe certificatul de nastere al ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)