Buna seara! Urmeaza sa dau dai nastere unui copil. Va rog sa-mi spuneti care este procedura pe care trebuie sa o urmez ca pe certificatul de nastere al copilului sa apara numele de familie al mamei avand in vedere ca tatal isi recunoaște copilul.pentru a trece numele de familie al mamei trebuie acord al tatălui in situatia in care nu suntem căsătoriți? Daca nu este de acord tatăl cu numele mamei cum trebuir sa procedez ca acest lucru sa fie posibil, adică sa poarte numele mamei.multumesc!
Buna seara
Numele copilului nascut in afara casatoriei este: numele tatalui, numele mamei sau numele ambilor reunite in functie de INTELEGEREA CELOR 2.
Trebuie sa cadeti la o intelegere.
Buna dimineata!
Mai am 3 luni pana la nastere, iar pana acum tatăl copilului nu a dat nici un semn de viata nici macar atunci când i-am solicitat printr-un mesaj sa imi spuna ce grupă de sânge și ce Rh are.Posibil sa nu apara nici la nastere sau imediat dupa.In acest caz eu daca trec la primărie pe certificatul de nastere copilul doar pe numele meu, sa poarte numele meu iar la tata nimic daca urmand ca dupa sa il dau in judecata pentru recunoaștere copil si adăugare pe certificat s ii rămân copilului numele meu de familie far aprobare lui?
Mulțumesc frumos!