avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa ,dizolvare de firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa ,dizolvare de firma

Buna ziua,
poate cineva de profesie sa ma ajute l-a citirea acestui document si descifrarea lui.


[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:52, 21 Octombrie 2009
stefan1234 a scris:
poate cineva de profesie sa ma ajute l-a citirea acestui document si descifrarea lui. [ link extern ]

Buna ziua,
Ceea ce se vede la adresa indicata este o Incheiere a Judecatorului delegat la RC prin care, dupa ce anterior SC fusese declarata ca dizolvata de drept cf. art.237, alin.1, lit.b din L31/1990, acum, la cererea persoanei interesate (creditorului ) DGFP, s-a trecut la faza de lichidare a SC si deci s-a numit un lichidator in persoana SCP ..., s-a stabilit onorariul lichidatorului cu sursa de plata si s-a dispus publicarea incheierii si inregistrarea ei ca mentiune in RC.
Incheierea este executorie de drept, cu recurs.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Buna Ziua,
va multumesc pentru raspuns dar inca nu a-m inteles totul si de acea va rog daca puteti sa imi explicati fraza scrisa de dumnevoastra(Incheierea este executorie de drept, cu recurs) prin aceasta sa inteleg ca firma respectiva a fost dizolvata si inregistrata la RC ca firma dizolvata ?
Pentru cine este dat dreptul l-a recurs?
#-o

Buna ziua,
1. Executorie de drept
Procurorul General al Parchetului de pe langa ICCJ a promovat recursul in interesul legii cu privire la interpretarea si aplicarea dispoziţiilor art. 720 indice 8 din Codul de procedura civila, prin care se stabileste ca hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala sunt executorii.
RECURS IN INTERESUL LEGII Nr. 3118/C/1236/2005
..............................................................
In motivarea acestor solutii, s-a aratat ca din interpretarea dispozitiilor art. 376 alin. 1 din Codul de procedura civila, rezulta ca investirea cu formula executorie este necesara pentru a se conferi hotararii judecatoresti forta executorie.
Prin derogare de la regula investirii cu formula executorie, art. 7208 din Codul de procedura civila atribuie caracter executoriu hotararilor date in prima instanta in materie comerciala, ceea ce inseamna ca partea care a obtinut solutia favorabila poate trece direct la executarea silita a hotararii, fara a mai fi obligata sa o investeasca cu formula executorie.
Apreciez ca aceasta din urma solutie este in conformitate cu litera si spiritul legii.
......................................................
In consecinta, in urma examinarii dispozitiilor legale ce au fost prezentate, se impune concluzia ca, fiind executorii de drept, hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala nu trebuie investite cu formula executorie pentru a putea fi puse in executare.
Pentru aceste motive, in temeiul dispozitiilor art. 329 din Codul de procedura civila, solicit admiterea recursului in interesul legii si pronuntarea unei decizii prin care sa se asigure interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor legale invocate mai sus.
PROCUROR GENERAL, Laura Codruta Kövesi

2. Drept de recurs
Dreptul la recurs, in termen de 15 zile de la pronuntare, il are partea participanta la actul de judecata nemultumita de solutia data, respectiv societatea comerciala in cauza sau in termen de 15 zile de la publicarea in M.Of. pentru orice alta persoana interesata,
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
consulta un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Iccj. hotararile instantei de contencios administrativ sunt executorii de drept Roland Mindrila Roland Mindrila Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 1080 din 23 februarile 2011 pronunţată în recurs de Secţia ... (vezi toată discuția)
Este necesara investirea cu titlu executoriu in materia drept comercial? iancu1 iancu1 Buna ziua Ma confrunt cu o problema. Am avut un proces cu o firma de asigurari pentru plata unor despagubiri, pe care l-am castigat inca din prima instanta. ... (vezi toată discuția)