Povestea mea e un pic mai complicata si cere timp si spatiu,dar o sa incerc in linii mari sa ma fac inteleasa.Am o fiica de 26 ani,in urma cu trei ani a lucrat in Italia unde a inceput sa ia calmante pentru durerile de spate(de la virsta de 9 ani i s-a diagnosticat ca avind SCOLIOZA la coloana,si de la virsta de 3 ani si pina la 17 ani a avut 4 interventii chirurgicale ,a fost diagnosticata cu cancer la git.) toata viata ei pina la 17 ani fiind mai mereu prin spitale.Acum se afla internata de 7 luni la o clinica in Selimbar jud. Sibiu impreuna cu copilul ei(in virsta de 5 ani)ptr ca a devenit dependenta de medicamente.Taxa lunara este de 14 milioane lei si mi s-a calculat in euro ca ar trebui sa platesc 350 euro/luna.Pentru copil alti 150 euro/luna.Ceea ce eu as dori sa stiu, sunt obligata sa platesc aceasta suma ptr copil?Mi se pare o suma exorbitanta ptr un copil de 5 ani care nu e inclus in nici una din activitatile de recuperare,si un copil e ca un copil,mai face si nazbitii neavind de atitea luni contact cu alti copii de virsta lui, si ptr asta e pedepsit uneori prin a nu i se da de mancare.Pentru dulciuri,iaurturi sau alte lucrusoare,tot eu treb sa platesc.Din 150 euro/luna e inclusa doar mincarea si cazarea.E legal tot acest fapt?Clinica e particulara si se numeste INSULA SPERANTEI. In plus,euro a tot urcat in valoare, dar acest fapt nimeni de acolo nu a luat in considerare.Va rog din suflet sfatuiti-ma ce ar trebui sa fac in acest sens si sa ami spuneti daca sunt obligata sa platesc ptr nepotul meu.Nu s-a facut nici un fel de contract sau intelegere nici cu mine si nici cu fiica mea,si nici chitante nu mi s-a dat,dar am mandatele cum am trimis in fiecare luna 550 euro in contul Doamnei pshiholog,cea care raspunde de clinica.Va multumesc anticipat, un cordial salut si toate cele bune.
Asa cum probabil si este . clinica unde se trateaza fiica dvs. este una particulara. Asa fiind, taxa pe care acestia o percep, se observa ca este redusa la mai mult de jumatate , comparativ cu taxa pe care o plateste mama. Nu ar fi insa mai simplu daca ati lua copilul acasa? de ce ar trebui sa stea intr-o clinica, impreuna cu mama, daca el nu are probleme?
Nu pot eu lua copilul,in primul rind ca sunt singura(sunt vaduva) si trebuie sa lucrez ptr a putea plati aceasta suma,si in al doilea rind ptr ca asa a cerut Doamna pshiholog ca mama sa fie impreuna cu copilul. Multumesc mult ptr lamurire. Un cordial salut si toate cele bune.
Din cate am vazut pe site/ul lor de prezentare afiseaza un tarif de 14 mil lunar
D-na psiholog isi depaseste atributiunile de servicu cu aceste plati fara chitanta.Insa daca plata se face intr/un cont al clinicii ca si persoana juridica este legala.
Interesati/va daca acea clinica are contract cu casa de asigurari de santatate dar ma indoiesc. Daca nu are acel contract ei au posibilitatea sa deconteze serviciile medicale atat la adulti cat si la copii. Copiii sunt scutiti de taxe la clinicile ce au contrcat cu casa de asigurari doar.
Insa mai este un aspect foarte important in legatura cu minorul.Nu este un mediu favorabil pentru dezvoltarea lui mentala si fizica in acea clinica.Singura care este ajutata prin prezenta acelui minor este mama, insa d/na psiholog daca ar fi o profesionista si/ar da seama ca acel copil nu are ce cauta acolo.
Parerea mea este sa luati legatura cu protectia copilului care va poate ajuta in acest sens, dandu/l in plasament la o asistenta maternala profesionista........persoana instruita si abilitata sa ofere copilului un mediu prielnic unei dezvoltari sanatoase si in acelas timp poate tine cu usurinta legatura cu dvs si mama sa.Nu va speriati de aceasta prosibilitate..si ganditi/va ca poate este singura sansa a acestui minor de a creste santatos, timp in care dvs. sa va puteti ocupa linistita de fiica.Mai ganditi/va ca acel copil trebuie sa mearga la gradinita, pentru a fi integrat in societate si pregatit pentru scoala.
Daca doriti amanunte in acest sens puteti sa/mi scrieti pe adresa de mail afisata si voi incerca sa va dau toate detaliile de care aveti nevoie.
Parinte abuziv
wazz
Buna ziua
prietena mea are 49 ani este diagnosticata cu cancer si in tratament chimioterapeutic
mama ei este diagnosticata cu tulburare deliranta si se ... (vezi toată discuția)