avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama poate fi coasiguratul copilului daca sotul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama poate fi coasiguratul copilului daca sotul inregistreaza venit(pensionar)?

Buna seara,as avea o intebare de la serviciu mi-au spus ca nu pot sa o iau pe mama coasigurat atata timp cat tata e pensionar poate doar el eu putand sa o iau in intretinere numai daca tatal nu are venit.Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Mircea Parvulescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 12 Ianuarie 2018
Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, mama poate fi coasigurata a copiilor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat SC Cati Com SRL SC Cati Com SRL Daca eu sunt pensionara, soțul meu poate fi coasigurător? Are 62 ani, nu are serviciu și nu e pensionar .Mulțumesc, Andrei Elena (vezi toată discuția)
Pensionara din rep. moldova coasigurat IldikoB IldikoB Buna ziua, As dori lamuriri in privinta situatiei in care pensionara din Rep. Moldova poate fi coasigurata fiicei care lucreaza in Romania. Doamna pensionara ... (vezi toată discuția)
Coasigurat MarilenaR MarilenaR Coasigurat Bună ziua. Tatăl meu realizează venituri din activități agricole de 1300 lei/an. In aceste conditii pot sa îl iau ca și coasigurat dacă ... (vezi toată discuția)