avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie banca

Buna! Am o cunostinta care are datorie la banca BRD in valoare de aproximativ 30.000 lei. Dupa ce a platit prima rata, aceasta a ramas fara un loc de munca, astfel ca nu a reusit sa plătească ratele. De la ultima rata platita au trecut inca cinci luni, timp in care cunostinta mea nu a reusit sa isi gaseasca un job care sa ii permita platirea ratelor, astfel ca a ramas cu datorie. Exista posibilitatea ca sa i se faca dosar penal pentru faptul ca nu a platit suma datorata?
Ps. Nu stiu daca am ales categoria adecvata din forum.
Nu ii poate face dosar penal, numai pe civil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial,exista riscul ca banca sa desfasoare demersuri pentru recuperare credit respectiv sa se ajunga la executarea silita a bunurilor in evidenta creditorului
Cum adica? Puteti fi mai explicita?

Florentina Pomponiu a scris:

Nu ii poate face dosar penal, numai pe civil.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este angajata raspunderea penala, ci poate fi demarata etapa de executare silita.

Asadar, executarea silita poate fi initiata la cererea creditorului, in toate formele sale.

Daca este insolvabila, executarea silita nu poate avea loc.

Termenul de prescriptie, cel de 3 ani , curge de la data efectuarii ultei plati.

Recunoasterea debitului, precum si cererea de chemare in judecata intrerup cursul prescriptiei extinctive.

Se poate ajunge la un angajament de plata, perfectat cu banca, in ceea ce priveste ratele bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit de consum mirrona80 mirrona80 Am facut un credit de consum fara garantii in martie 2008. In august 2009 am pierdut locul de munca si nu am mai putut plati ratele.Am incercat sa cer ajutor ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Credit scadent anticipat andrea_sb andrea_sb buna ziua. as avea o intrebare. am un credit la banca. deoarece nu mai am servici nu am reusit sa platesc la zi ratele. eu aveam o rata de 90 lei din care 42 ... (vezi toată discuția)