Am cateva nelamuriri legate de completarea adeverintei de venit pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului.
Mai intai cateva precizari legate de mine:
- fetita mea s-a nascut pe 30 iunie;
- am intrat in concediu prenatal pe 14 mai;
- am intrat in concediu crestere copil pe 15 septembrie.
Si acum campurile care ma deruteaza:
I. Referitor la îndeplinirea condiţiilor de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului:2
. în perioada de la ................................ până la ............................... a beneficiat de indemnizaţie de maternitate;
. la data de ......................................... se împlinesc cele 42 de zile din concediul de lăuzie;
. în perioada de la ..................................... până la .................................. a beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului;
. începând cu data de ............................................... se aprobă concediul pentru creşterea copilului.
Care sunt datele care ar trebui trecute in formular? Am facut si eu niste calcule, dar am nevoie de o confirmare?
Multumesc pentru lamuriri. Dar tot am ceva dubii legate de alin. 2. Ultima zi de concediu medical este 14 septembrie, dar nu este a 42-a dupa nastere. Eu am beneficiat de 77de zile de concediu dupa nastere. Calculez care este a 42-a si completez rubrica respectiva?
Multumiri anticipate!
Referitor la aceeiasi adeverinta.
Uramatorul aliniat (dupa cele de mai sus) este:
a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dupa cum urmeaza: de la... la..... si sunt insirate 12 luni.
Mai apoi, apare: Referitor la veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii, etc si apar din nou lunile (fara de la... la ) + rubricile: Tip venit si venit realizat.
Intrebari:
1. Am inteles ce se trece la a doua parte. Totusi la cele 2 rubrici: tip venit si valoarea venitului. In lunile in care a avut si medical si venit net (zile lucrate), le trec ambele la Tip venit, nu ?
3. Dar cele 6 saptamani in care i-am completat noi venitul pana la 100% ? Mentionez ceva de asta la Tip venit ?
4. La o angajata ce a lucrat neintreupt la noi in ultimele 12 luni, la prima parte de care spuneam mai sus, trec pur si simplu prima si ultima zi a fiecarei luni sau..... ?
Cic 2 ani
Vioreld
Buna ziua. Imi puteti spune unde gasesc detalii despre cum se completeaza adeverinta pentru o persoana care intra in concediu crstere copil. Multumesc. (vezi toată discuția)