In conditiile in care sunt angajata la o institutie publica iar actualul director ma supune la o hartuire morala continua prin sedinte de umilire fara de restul colegilor, sedinte pe care le-am inregistrat audio datorita fricii de a nu mi se intampla ceva fiindca este foarte agresiv verbal si intimidator, prin abuz de puterea pe acare o are m-a trecut incet pe linie moarta luandu-mi incet toate contractele de care ma ocupam ca sa nu mai am ce sa fac din fisa postului doar unele lucruri prin care el ma poate limita sa le realizez, Datorita faptului ca toate se desfasurau verbal, si sarcinile pe care mi le trasa si justificarile lui, nu am probe oficiale, am incercat sa ii cer justificari prin solicitari inregistrate la registratura dar la care nu mi s-a raspuns desi au trecut mai mult de 30 de zile calendaristice, ca nu ma poate da afara apeleaza la aceasta hartuire morala si abuz de putere pentru a ma face sa imi dau demisia, care sunt sanse sa deschid un proces? Multumesc!
Sansele sa deschideti un proces sunt de 100% .Nimeni si nimic nu va impiedica sa deschideti un proces .
Daca doriti sa mergeti pe procedura civila aveti :Art. 192
Dreptul de a sesiza instanţa
(1) Pentru apărarea drepturilor şi intereselor sale legitime, orice persoană se poate adresa justiţiei prin sesizarea instanţei competente cu o cerere de chemare în judecată. În cazurile anume prevăzute de lege, sesizarea instanţei poate fi făcută şi de alte persoane sau organe.
(2) Procesul începe prin înregistrarea cererii la instanţă, în condiţiile legii.
Daca mergeti pe procedura penala ; Formulati o plingere la politie.
Important este sa va ginditi la obiectul procesului si cadrul procesual.
In civil -Posibile pretentii
in penal -Posibila infractiune.
in opinia mea situatia dumneavoastra trebuie analizata de un avocat. Care sa analizeze mai concret situatia D-voastra de fapt.Si sa audieze si inregistrarile pe care le detineti.Apoi se va putea lua o decizie cu privire la obiectul dosarului.
Cu speranta ca v-am fost de folos .
Va urez succes.
Multumesc frumos pt raspuns, dar singurele probe pe care le am sunt niste solicitari la care nu am raspuns din partea lor, inregistrari audio a unor sedinte si faptul ca mi s-a spart facebook-ul (niste poze cu ip-urile cu care a intrat) -si banuiesc ca tot dansul este, intra pentru a ma monitoriza si de a vedea ce vorbesc.
Sansa/sanse de a deschide un proces are oricine ! Importanta este modalitatea/temeiul de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea formulata. Speta expusa de catre Dvs implica discutii pe care nu le-ati expus/prezentat intrucat in mod evident nu puteau fi facute publice. Intrebarea se pune astfel: ce fel de proces ar putea fi deschis pentru hartuire morala continua prin sedinte de umilire fata de restul colegilor ? Daca as analiza situatia Dvs, m-ar interesa "puterea pe care o are " persoana in cauza, abuzul savarsit, precum si alte specte legate de modalitatea indeplinirii atributiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul...
Cu stima,
Preaviz in demisie
ema2222
Sunt in concediu medical si mi-am depus demisia. Termenul de preaviz este de 15 zile conform CIM si pana la finalitatea preavizului voi fi tot in concediu ... (vezi toată discuția)