avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reclamare politica de garanții-retur ale anumitor ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reclamare politica de garanții-retur ale anumitor site-uri online din Romania

Bună seara,
Din câte știam, legea comerțului online din România presupune ca returnarea produselor în perioada de garanție către service presupune gratuitate adică faptul că eventualele cheltuieli de transport de la client la service și înapoi la client vor fi suportate de către service sau de către cei care se ocupă cu rezolvarea garanției numai că pe multe site-uri scrie că în cazul unei reclamații produsul defectat se trimite pe cheltuiala clientului tur-retur iar asta este abuziv.
Cum se poate proceda ca astfel de magazine să fie luate în "colimatorul" ANPC-ului în măsura în care nu există o comandă făcută pe un anumit site dar la secțiunea de Contact sau Garanții se specifică clar politica lor? Sunt mult site-uri care fac abuz în acest sens și consider că ceva trebuie făcut ca astfel de situații să nu se întâmple și să nu se profite de cei care nu cunosc legea (iar cei care cunosc legea să nu treacă prin procesul de a scrie "n" email-uri la magazin, apoi la service, apoi la ANPC și tot așa)!

Alte discuții în legătură

Bună ziua. va rog sa ma ajutați. dacă am comandat un produs ... Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Va rog sa ma ajutați. Dacă am comandat un produs online de pe Souqeshop, iar produsul a venit deteriorat sunt obligata sa plătesc returul? Vreau ... (vezi toată discuția)
Produs cumparat online defect sod54321 sod54321 Am cumparat online un notebook ASUS de la Domo. A functionat 2 ore si apoi s-a oprit brusc. Am sesizat defectiunea in aceiasi zi, 7.01.2015 (seara la 9:03), ... (vezi toată discuția)
Garantie produs cumparat online tdrtdr tdrtdr Buna ziua, Am cumparat un telefon de la un magazin online. L-am primit pe 27 iar acum am observat ca are un defect la camera foto. Nu au trecut nici 48ore de ... (vezi toată discuția)