avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu net negociabil si salariul brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu net negociabil si salariul brut

Buna, de curand m-am angajat, si am semnat un contract pe 3 luni si am niste nelamuriri legate de contract. Aici asa specifica:
1. Salariul net negociabil este de 1500 lei.
2. La data incheierii prezentului contract individual de munca, salariul net negociabil corespunde unui salariu de baza lunar brut de 2000 lei.

Intrebarea mea este, care este salariul net in ambele cazuri? ce inseamna "salariu net negociabil" si "salariul net negociabil corespunde unui salariu de baza lunar brut de...". Sa inteleg ca atat primesc eu in mana, sau din acea suma se impoziteaza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:51, 13 Ianuarie 2018
Data angajarii este decembrie 2017. Pe mine ma intereseaza ce salariu voi avea dupa aceste 3 luni avand in vedere punctul 2) din acest fragment din contract
" 1. Salariul net negociabil este de 1500 lei.
2. La data incheierii prezentului contract individual de munca, salariul net negociabil corespunde unui salariu de baza lunar brut de 2000 lei."

Dvs ati zis ca salariul meu net in aceste 3 luni este de 1500 lei conform punctului 1), dar nu am inteles pt 2)
@Iulian Manea
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
anablaga, utilizator
S-ar putea ca, in contextul trecerii contributiilor de la angajator la angajat, dupa exprimarea din contract de la pct. 2., salariul brut sa ramana tot 2000 lei si dupa 01.01.2018. Daca e asa, atunci salariul net va scadea la 1219 lei.
[ link extern ] /

E bine sa discutati cu angajatorul ca sa vedeti care-i starea de fapt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre salariul de la data incheierii c.i.m.

... La data incheierii prezentului contract individual de munca, salariul net negociabil corespunde unui salariu de baza lunar brut de 2000 lei.
Da, iar angajatorul nu este obligat sa mareasca salariul brut, astfel incat salariul net sa ramana 1500 lei. Sau este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii miguelanhel miguelanhel sunt angajat cu salariul minim pe economie 1450 ron. salar net primesc lunar 2000 ron . Angajatorul imi spune ca el imi plateste ca si contributii la stat ... (vezi toată discuția)
Cuantum salariu compensator nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, De curand mi s-a terminat contr de muca cu art 65, pt motive ce nu tin de persoana mea. Mi s-a spus ca mi se va da un salariu compensator. In ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala eugeniaolimpia eugeniaolimpia buna ziua , as dori un raspuns in legatura cu deducea salariala la persoanele ce au in intretinere 1 persoana . din cate stiu eu deducerea salariala la ... (vezi toată discuția)