avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea De ce se plateste impozit auto?
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

De ce se plateste impozit auto?

Impozitul auto este o taxa veche, aplicata de comunisti pentru obiecte de lux, asa cum erau considerate autovehiculele. Dupa 1989 toti romanii si-au dorit ce n-au putut avea, intre care masini. Si de atunci guvernele i-au exploatat la sange aplicand pe langa impozit tot felul de taxe, unele aberante. Autoturismele pana la o anumita valoare sunt mijloace de transport, consumabile. Nu ar trebui taxate, mai ales ca tara nu are infrastructura de transport. La sate nu mai exista transport in comun. Sunt sate dealungul autostrazii Bucuresti Pitesti in care oamenii nu au niciun fel de acces la transport in comun, autostopul este interzis, deci singura solutie e masina personala. Impozitul auto este chiar mai ridicat in judetul Arges decat in Bucuresti. Chiar nu vede nimeni?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Cristi...ba Cristi!, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:19, 7 Noiembrie 2021
Trimiteti opinia parlamentului si guvernului.
Cei care conduc in prezent Romania sunt "de stanga", adica "tin" cu poporul, toti sa fie egali, venituri, inaltime, greutate, daca sunt sanatosi si apti de munca si nu vor sa munceasca pentru ca este sub demnitatea lor atunci guvernul le ofera cu darnicie ajutoare sociale, ca sunt si ei votanti si nu morti.
Asa este si cu impozitele, daca nu sunteti scutit din diverse motive, veteran de razboi nu cred ca sunteti, handicapat (restul le gasiti in codul fiscal la capitolul "scutiri"), atunci trebuie sa platiti impozit.
Asta este legea de cand este viata pe pamant. Si in epoca de piatra se platea taxa pe mamut!
Daca nu vreti sa circulati cu masina personala pentru care trebuie sa platiti impozit atunci apelati la bicicleta, aia nu se impoziteaza.
Nu apelati la cal ca si calul se impoziteaza. Daca aveti ceva gaini si rate si pentru alea trebuie sa platiti ceva.

Ati invatat la scoala despre taxa pe fumarit? Nu, nu este vorba despre taxa de poluare...

Ati citit Morometzii? Daca nu ati citit sa stiti ca s-a facut si filmul!
[ link extern ]

Impozitele sunt diferite intre localitati deoarece autoritatile locale au autonomie, locala.
Din acest motiv isi stabilesc singure impozitele, inclusiv pot stabili scutiri suplimentare fata de cele prevazute prin lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Multumesc de participare! Ce raspuns! Cel mai raspuns! Epic!
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
Cristi...ba Cristi!, utilizator
Foarte buna intrebarea topic-ului. Si eu as vrea sa stiu pt. ca spre ex. in UK nu platesc impozit la masina, doar taxa de drum (cum este Rovinieta). A lua impozit pe masina este ne-constitutional si incalca legile UE la fel de mult ca si taxa de poluare.
Buna ! Sunt cetatean a Republicii Moldova , am procurat in 2019 luna octombrie un automobil inregistrat in Romania , Constanta ! Am primit fiscalul , contract vinzare cumparare si contract de comodat cu toate drepturile asupra automobilului ! Am decis ca stapinul automobilului sa ini faca contractul de comodat deoarece eu nu aveam acte Romane ! Sunt in asteptarea pasaportului Roman dar din cauza pandemiei uite ca sunt in asteltare de 2 ani ! Contractul de comodat a fost inregistrat pe Pasaportul meu al Republicii Moldova ! Masina a rulat doar in Republica Moldova de mine personal pe baza contractului de comodat ! As vrea sa intreb daca acum daca as dori sa vind automobilul sau sa il inregistrez pe cineva cu acte RO , va trebui sa platesc impozitul RO pentru anii 2019-2020 daca auto nu a rulat in Romania ?
Nu are importanta unde ați circulat cu masina, puteați sa circulați cu ea și în Hawai.

Fiscalul este valabil 30 de zile iar dacă nu ați inmatriculat-o în 30 zile veți plăti o amendă la fisc care este funcție și de perioada scurtă de la data vânzării, în jur de 15 sau 20 lei pe lună. Asta în situația în care aveți domiciliul in RO.

Dacă nu aveți domiciliul in RO nu o puteți inmatricula aici, trebuia sa o înmatriculați în Rep Moldova dar trebuie sa se facă export, nu cunosc procedura în detaliu.

Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto non ue ( republica moldova) in romania alecs_judo alecs_judo Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoare problema: Sunt cetatean din Republica Moldova insa detin si cetatenie romana ( ... (vezi toată discuția)
Legea privind circulatia in romania a autovehiculelor inmatriculate in alte state ioan neicu ioan neicu Buna ziua! Un cetatean roman curezidenta in spania cu contract de munca pe termen nelimitat PROPRIETAR al unui autoturism inmatriculat in Spania,are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)