avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vă rog ajutați-mă: cum pot s-o iau pe prietena mea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vă rog ajutați-mă: cum pot s-o iau pe prietena mea (16 ani împliniți) din mediul în care trăiește?

Bună seara! Am 20 de ani si am o prietenă de vârsta de 16 ani si 3 luni, sunt împreună cu ea de 4 luni si o săptămână, dar are niște părinți nu ca ai mei. Adică ma refer ca taicasau are ceva probleme si sta in pat toata ziua, si nu face nimic. Dar de baut bea si de fumat fumeaza de le rupe.
Iar Maicasa merge la lucru si cand vine acasă o trimite pe iubita dupa: bere , pălincă, tigări, ea nu face nimica doar vine de la lucru si bea si doarme , iar pe prietena mea o pune sa faca: curățenie, mancare, crapă lemne, face foc. In fiecare zi de 4 luni merg acolo dar umpic nu o lasa sa steie .
O trimite să duca, sa aduca, la magazin, de 2-3 ori pe zi .
Are frati dar ei nu fac nimica si parinti nu le zic nimica doar la prietena mea e toata casa .
Mai pe scurt e ca o sluga dar fara plată.
Si mai important , cat timp a fost racita nu ia luat un medicament, sau sa zica "stai in pat esti racita bea un ceai,, nu a zis .
Doar o trimite prin frig peste tot, nui cumpara haine, nui cumpăra medicamente, nu o duce la analize, are probleme cu inima, o doare burta , o inteapa la ficat.
Mai bine dau bani pe bautura si tigari de cat pe sanatatea ei.
Si acum vine intrebarea mare.
Vreau sa o aduc la mine acasă, sa am grijă de ea, sa se faca bine, sa o duc la spital sa vad ce probleme are, o iubesc nu vreau să pățească ceva, dar oare de o aduc la mine ajung la închisoare?
Nu vreau sa ajunga nici la casa de copiii.
Ce pot face sa îi fie bine ei?????????????
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:40, 14 Ianuarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu acordul ei o puteti lua din mediul in care traieste, are peste 15 ani. Daca parintii ei sesiseaza politia, se va face o cercetare dar nu veti fi sanctionat. Puteti sesiza si Directia de prorectia sociala si ocrotire acopilului sa faca o ancheta sociala, nu va fi luata si institutionalizata daca nu doreste. Locuiti cu parintii, aveti loc de munca, aveti venituri sa o intretineti? In primul rand ea trebuie sa isi termine scoala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara dle @ Emil director. Observatiile care se pot face sunt urmatoarele:
1) Daca o luati acasa riscati de la 2 la 7 ani pentru art.220 Cod penal (nu spun ca se va intampla, dar este un risc)
2) Art.272 Cod civil, numit Varsta matrimoniala, ne spune ca, Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.
3) O alta varianta este o sesizare catre DGASPC (Protecția Copilului) din judet. Bafta!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca intentiile sunt onorabile, asa cum au fost relatate in mesaj, si "evenimentul" inca nu s-a desfasurat, nu poate fi pedepsit.
Bineinteles ca pentru dovedirea faptei se vor face cercetari de catre organele responsabile, ancheta sociala de la DGASPC, expertiza la IML daca fata mai este sau nu.
Numai dl@Emil director ne poate lamuri daca exista riscul de a fi cercetat pentru act sexual cu un minor in conditiile art. 220 c.p., cercetarile putand porni de la o plangere a parintilor fetei care vor ramane fara "ajutor" in casa.
Se poate ajunge la institutionalizarea minorei daca in urma anchetei sociale se dovedeste ca aceasta este abuzata fizic si psihic, depinde si ce va declara fata asistentilor sociali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relație cu minora Vio483 Vio483 Salut , am o relație cu o fată de 15 ani care urmează să facă 16 ani in februarie , eu am 20 de ani. Părinții ei nu sunt de acord cu relația noastră, ... (vezi toată discuția)
Minora insarcinata alexandrapopovixar alexandrapopovixar Buna ziua, am o prietena in varsta de 14 ani si este insarcinata. Ea locuieste cu tatal copilului si se inteleg de minune, ba chiar cand ea va inplini varsta ... (vezi toată discuția)
Ma pot muta la iubitul meu daca sunt minora? georgiana58 georgiana58 Buna ziua! Am 17 ani si am ramas gravida. Prietenul meu e major. Ce pot face in situatia asta? Parintii mei sunt foarte severi. Nu am idee cum pot rezolva asta ... (vezi toată discuția)